Hoera, lente! 5 interieurtips met de kleur groen

Share.

Een beetje gewaagd, maar een echte klepper in huis: groen! De kleur fleurt de meest sombere kamer in huis volledig op, en heeft ook nog eens een positief effect op je humeur. Groen? Gewoon doen!

Alle tinten groen

Volgens interieurexperten werkt groen rustgevend, en haalt het het gezellige buitenleven naar binnen. Is elke vorm van rust meer dan welkom bij jou thuis? Wel, vooraleer je ijverig met de verfborstel in het rond zwiert, neem je best even onze tips door!

Harmonie

Met groen kun je niets misdoen? Ook niet helemaal juist. Groen is best een gewaagde kleur, maar combineer je ‘m goed, dan krijg je een prachtplaatje.

Houd dus zeker deze tips in het achterhoofd:

1. Wit + groen

Heb jij een kleine keuken of woonkamer? Dan is deze combinatie een aanrader! De twee kleuren hebben de neiging om een kamer optisch te vergroten. Maar ook in een grotere ruimte kun je ze zeker verwerken!

Ga je bijvoorbeeld voor een felgroene muur? Zorg er dan voor dat je de rest sober houdt, met witte elementen. Zo blijft alles mooi in balans.

2. Rood + groen

Toegegeven, deze combinatie doet onmiddellijk aan de kerstperiode denken. Maar in je interieur vormen deze twee een mooi duo! Houd je het liefst stijlvol? Combineer dan donkerrode en donkergroene accenten, zoals gordijnen en eetstoelen. In een slaapkamer mag het al wat speelser, met een felrode aankleding en smaragdgroene muur.

3. Bruin + groen

Groen is fris en geeft een mooie blend met natuurtinten. Met een bruine kleur bijvoorbeeld versterk je dat buitengevoel. Bovendien is het een tijdloze combinatie. Natuurlijke materialen zoals kurk, hout, wol, marmer en rotan matchen perfect met elke kleur groen.

4. Blauw + groen

Deze kleuren liggen misschien aan dezelfde kant van het kleurenpalet, toch gebeurt er iets volledig nieuws wanneer je deze twee combineert. Licht babyblauw vult bijvoorbeeld een gesofisticeerde olijfgroene kleur perfect aan, waardoor je ruimte levendig en fris aanvoelt. Groen en blauw zijn klassiekers voor in de kinderkamer!

Of combineer donkerblauw met smaragdgroen: zo wordt dat imposante noorderlicht plots veel tastbaarder!

5. Grijs + groen

Denk je aan grijs en groen, dan denk je aan elegantie. De kleuren worden het meest gebruikt in kantoorruimtes, maar ook in eigen huis is het een topper! Schilder je muur in een grijze kleur, en plaats er een groene velvet sofa voor. Of werk met veel groene decoratie-elementen, van planten tot lampen!

Auteur: RM
Bron: apartmenttherapy.com

Share.

Leave A Reply