7 knappe woonkamer make-overs die je moet zien

Share.

Als je je woonkamer beu bent, dan is het tijd om deze aan een grondige make-over te onderwerpen. Maar moet je nu per se iets uitbreken of renoveren, of is een likje verf voldoende? En hoe begin je daar nu aan? Zimmo to the rescue! We zetten alvast zeven leuke voorbeelden van over de hele wereld op een rijtje. Veel plezier!

“We hebben te veel ruimte in onze woonkamer.” Je hoort het zelden wanneer iemand zijn woonkamer een frisse look wil geven. De voormalige woonkamer was er eentje met een donkeren houten vloer en een ongezellige indeling. De hoge ruimte aan de muur was een pluspunt dat voordien niet werd benut. Tijd voor een ware herschikking. De wooonkamer kreeg de meubels die het verdiende, een stijlvollere vloer en een eyecatcher aan de muur. Zo werd er een haard tegen de muur geplaatst.

Hoe je je woonkamer meteen een pak ruimer doet lijken met én enkele ingreep? Simpel! Deze interieurarchitecten haalden de boekenkasten aan weerszijden van de open haard weg en vervingen ze door lage kasten. Aan de de rest van de muur hingen ze muurvullende spiegels. Inderdaad, spiegels. Wij moesten ook twee keer kijken. Het lijkt alsof een hele gang werd gecreëerd. Missie geslaagd!

Natuurlijk daglicht is één ding, maar als je net zo’n een duffe woonkamer als hierboven hebt, dan houdt het verhaal al snel op. Een andere vloer, leuke lange gordijnen en een gezellig salon doen al heel wat!

Rondom de open haard werken was een droom voor deze interieurontwerper. De witte bakstenen muur bleef behouden en werd in de woonkamer vergezeld door een knappe houten parketvloer en enkele fijne industriële elementen. De open haard daarentegen werd opnieuw functioneel en kreeg het label eye-catcher. Zo werd de televisie erboven geplaatst als centrum van de woonkamer. Dit knappe interieur verdient alvast een pluim!

Ook al had deze woonkamer een rood tintje, veel passie straalde het in geen geval uit, dus gooiden deze interieurgoeroes het over een andere boeg. De felle kleur werd overboord gegooid en de gezelligheid werd binnengehaald. Talrijke kadertjes en een houten look sieren nu de muur voor een aangename en rustgevende sfeer.

Nog een eyecatcher rondom een televisie is een houten wand tegen de muur. In combinatie met een betonnen vloer, een witte muur en een interieur zoals in een IKEA-boekje is het alvast een Scandinavisch interieur om van te watertanden! Ideaal overigens voor zij die komaf willen maken van een duffe woonkamer en het met een beperkt budget moeten doen.

Een woonkamer is gemaakt om in te leven en daar had het bovenstaande voorbeeld op zich geen probleem. Echter oordeelden de designers dat het toch wel dat stukje gezelligheid, comfort en familiegevoel miste. Zo kozen de ontwerpers voor neutrale verfkleuren en prachtige zichtbare houten balken aan het plafond. Blauw is er de secundaire kleur, die smaak toevoegt en ideaal inspeelt op de houten stijl.

Heb jij ook je woonkamer prachtig gerenoveerd? Geef ons dan zeker een seintje!

Bron & foto’s: architecturaldigest.com, thespruce.com

Share.

Leave A Reply