Idee: dit koppel bouwde een huisje met zwembad… in hun tuin!

Share.

Heb je thuis nog een beetje tuin op overschot liggen en weet je niet wat ermee gedaan? We zijn hier bij Zimmo wel voor out of the box denken, en soms zijn ook wij nog verbaasd hoe zalig een make-over wel kan zijn. Geniet van dit inspirerende project uit Australië!

Het project in Sydney heet veelzeggend Tiny Haus, maar het zegt zoveel meer dan dat. Bekijk om te beginnen hoe de tuin er voorheen uitzag. Ben je gek van water? De eigenaars waren dat ook, en besloten die liefde te vertalen in een prachtig zwembad groter dan het huisje op zich. Het dek met houten schutting, bijna onzichtbare beschermende glaspartij en de comfortabele ligstoelen en ligzakken doen het lijken alsof je op hotel zit.

Het dek mondt uit in het kleine huisje van amper 32 m2. Toch resideren hier twee ouders, een kleuter en een baby. Vlak aan de monding werd echter ook aan de monden gedacht: een heerlijke buitenkeuken met barbecue, moderne eettafel en bar zorgt voor een fantastische eetervaring. De buitenkeuken gaat overigens naadloos over in de binnenkeuken en het interieur van het huisje.

Het huisje heeft bijna geen gewone buitenmuren. Om zoveel mogelijk natuurlijk licht te doen binnenvallen en de ruimte ruimer te doen lijken, werd gekozen voor zoveel mogelijk glasramen. Het gevolg? Een zeer heldere, minimalistisch geïnstalleerde keuken in het wit.

Nog in het huisje: een woonkamer (let op de zitbank aan het raam!), twee slaapkamers, een speelkamer en een badkamer. In de slaapkamer van de ouders werd het meubilair simpel gehouden. Het bed steekt gezellig weg in een niche met zeer klein boekenrekje en handige opbergruimtes onder het bed. In de badkamer valt meteen de grote spiegel met ingebouwde kasten op: een handig trucje om ruimtegevoel te creëren. Moderne lamellen zorgen ervoor dat er voldoende frisse lucht binnenkomt, de inloopdouche is heerlijk modern.

Last but not least: de houten trap met dubbele functionaliteit: een opstapje naar de kinderkamer met stapelbed, en een manier om onder de trap een kleine speelruimte voor de kinderen te creëren.

Klein maar fijn is zelden zo van toepassing geweest op een huisje, als je het ons vraagt. Wat vinden jullie ervan? Laat het ons weten in de comments!

Auteur: PJG

Bron: Contemporist

Share.