De 10 meest opmerkelijke keukenwerkbladen

Share.

Aan het dromen over een nieuwe keuken en geen zin in een traditioneel keukenwerkblad of kookeiland? Wij ook niet. Dus trokken we het internet op en verzamelden we over de hele wereld 10 unieke kookeilanden met een fameuze hoek af, die toch fameus wat functionaliteit en innovatie bieden. Veel kijkplezier!

1. Een zwevend kookeiland

Een gelaagd, zwevend kookeiland, daar zijn we fan van. Dit slimme design kan in meerdere opstellingen worden gebruikt en heeft superhandige opbergplekjes vlak boven je hoofd. Beetje plaats nodig om de Jamie Oliver in je naar boven te laten komen? Schuif het tafelblad dan weg in het kookeiland zelf!

2. Het verplaatsbare kookeiland

Nog meer plaats nodig? Wat te denken van dit verplaatsbare metalen kookeiland in zakformaat?  Het perfecte accessoire voor die buitenbarbecue, als je het ons vraagt.

3. Sneeuwpret

Speelt geld geen rol? Wat dan te denken van dit heerlijk marmeren keukenwerkblad met aangrenzende tafel? De delicate en subtiele patronen in het verlichtte wit kristal nemen je zo mee naar een zonnige besneeuwde bergtop.

Foto: Marble of the World

4. Kleurrijke keuken

Afwisseling en soms eens niet aan het koken gerelateerde dramatiek nodig in je keuken? Met gekleurde leds kom je al een heel eind.

5. Het moestuinwerkblad

Altijd naar die kruiden moeten zoeken, het is een probleem dat we bijna dagelijks ervaren in onze keuken. Misschien toch maar eens denken aan dit prachtig vormgegeven keukenwerkblad met kruidentuintje dat gevoed wordt door een composthoop die je zelf maakt in de schuiven!

6. Het verstelbare keukenwerkblad

Ergonomie, ook in de keuken is het belangrijk. Met dit kookeiland hoef je je alvast nooit nog zorgen te maken over de juiste houding bij het snijden van tomaten.

7. Multifunctioneel!

Opnieuw in de categorie “uitschuifbaarheid troef”: dit prachtig vormgegeven keukenwerkblad met houten eetgedeelte en een handige uitschuifbare aluminium plaat.

8. Het oplaadbare keukenwerkblad

Schrik dat je tablet of smartphone net zonder batterij valt wanneer je dat recept zorgvuldig aan het volgen bent? Op dit kookeiland is het geen waar. Het werkt immers ook als draadloos oplaadstation. Enkel zien dat je niet per ongeluk je smartphone in twee snijdt, natuurlijk.

9. Swipen op je werkblad

Of je kiest natuurlijk voor een kookeiland met ingebouwde tablet, een optie die we meer en meer zien aangeboden worden, ook in België. De laatste trend is zelfs een kookplaat met geïntegreerde tabletfunctie!

10. Het futuristische werkblad

We weten eigenlijk niet wat we hiervan moeten denken, maar deze futuristische keuken, ontwikkeld door architecte Zaha Hadid die ook het Havenhuis in Antwerpen ontwierp, is er zo over dat we niet anders konden dan hem meenemen in dit artikel. Een lading technologische snufjes, een werkblad met 2000 ledlichtjes, een ingebouwd membraan dat eten warm houdt en drie geurverspreiders om je keuken altijd aangenaam te laten ruiken, zelfs als je al drie dagen de afwas niet meer gedaan hebt.

Zelf ook al eens op een indrukwekkend keukenwerkblad gestoten op het internet? Stuur ons gerust de foto door in de comments en laat ons weten waarom het zo speciaal is!

Auteur: PJG
Bron: Home Designing

Share.