De kleur van het jaar 2019 is …

Share.

Kruidig honingbruin met subtiele hints van amber en gouden nuances. Volgens het Global Aesthetic Center  van AkzoNobel, is Spiced Honey dé kleur van het jaar 2019.

Let the Light in

Het internationale nieuws bracht ons vorig jaar serieus uit ons evenwicht, genoeg om de hele wereld buiten te willen sluiten en te gaan cocoonen in ons warm nest. Ondertussen gooien we de ramen weer open. Trendonderzoek wijst uit dat mensen wereldwijd weer zin hebben om anderen de hand te reiken en dingen zelf beter te maken. Wat we met z’n allen willen vandaag is het licht weer volop binnen laten : LET THE LIGHT IN

Spiced Honey 

Spiced Honey heeft een warmoranje ondertoon die perfect aansluit bij het thema “Let the light in.” Een verfijnde, neutrale kleur die tegemoet komt aan het groeiende verlangen naar verandering. Spiced Honey bezit de kwaliteit om mee te evolueren met zijn omgeving: van tijdloos wanneer ze wordt gecombineerd met andere naturellen tot stimulerend en energierijk in combinatie met een fris palet. Afhankelijk van de lichtinval en de kleurencombinaties completeert de Kleur van het Jaar 2019 op deze manier een breed spectrum aan interieurstijlen.

De zoektocht naar de trendkleur begint elk jaar bij het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Onder leiding van Heleen van Gent bundelen de kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center hun krachten met internationale designexperts. Samen nemen ze de nieuwste maatschappelijke trends onder de loep en die inzichten vertalen ze vervolgens naar de nieuwe Kleur van het Jaar. Deze keer viel vooral één overkoepelende tendens op: we ervaren met zijn allen een hernieuwd gevoel van positieve energie en optimisme. Er heerst een open verlangen om elkaar opnieuw de hand te reiken en te streven naar verandering. De nieuwe Kleur van het Jaar sluit perfect aan bij dit fenomeen en maakt  zo zelf ineens deel uit van een hele sociale verandering.  Spiced Honey, gekozen door AkzoNobel, belooft traditioneel één van de toonaangevende tinten te zijn die we ongetwijfeld terug zien in mode en design.

Trend Collection 2019

De Trend Collection 2019 is een pittig kleurenpalet waarin Spiced Honey centraal staat. Met de 10 kleuren uit deze collectie wordt ons huis terug een plek die aanzet tot actie, waar we de tijd nemen om zaken uit te proberen. De speelse, pop-y Trend Collection 2019 is een uitgebalanceerde mix van dynamisch rood en groen, zachte tinten roze en blauw en neutralen zoals wit en grijs. De gouden accenten van de honingzoete Kleur van het Jaar zorgen ervoor dat het kleurenpalet warm en uitnodigend blijft.

De kleuren van de Trend Collection 2019 zijn : Summer Breeze, Thunder Storm, Mild Curry, Bluejacket, Poppy Power, Spiced Honey, Pink Candy, Bright Bean, Club Tropicana and Blue Ocean.

Zoekt u een schilder die de nieuwe kleur kan aanbrengen. Klik hier

Share.

Leave A Reply