Dit zijn de beste kleuren om je woonkamer mee te schilderen

Share.

Waar ontspan jij het liefste thuis na een drukke werkdag? De kans is groot dat het de woonkamer is. Ben je de kleuren daar stilaan moe gezien en overweeg je een nieuw likje verf? Helder of neutraal, kalmerend of opwekkend: bij deze vertellen we alvast wat de beste kleuren(combinaties) zijn om je opnieuw optimaal te relaxen!

Groen

Of het nu smaragdgroen is, waarbij je meteen wegdroomt naar een Caraïbische oase, olijfgroen, grasgroen of saliegroen, dat de natuur en het buitenleven binnenbrengt in je woonkamer: met groen ontspan je altijd. Voeg gerust ook enkele planten toe aan het interieur om het verfrissende effect nog te versterken.

Blauw

Met blauw blijven we in een reisstemming. Oceaanblauw neemt je elke dag weer mee naar de zee. Glimmende muren kunnen helpen licht door de ruimte te transporteren, wat zorgt voor een helder en open gevoel. Blauw geeft een stijlvolle familiekamer doorgaans een intiem, gezellig en coconachtig gevoel terwijl de ruimte licht en luchtig blijft aanvoelen. Kies je liever voor een donkere tint blauw? Marineblauw is tijdloos, versterkt het ruimtegevoel en creëert gezelligheid.

Bleke kleuren

Geen fan van trends? Kies dan voor een heldere, bleke kleur zoals wit, lichtgrijs of de sappige meloenkleur kantaloupe. Eenvoudig, maar tijdloos en stijlvol. Bleke kleuren geven bovendien meteen ook extra ruimte aan je woonkamer, en in het geval van kantaloupe krijg je er de tropische vibe zomaar bij.

Donkere kleuren

Donkere kleuren voor je woonkamer zijn vaak gewaagd, maar ze zorgen vaak voor een zeer huiselijk, warm en harmonieus gevoel. Belangrijk is alleszins dat je zorgt voor contrasterende meubels, armaturen en/of accessoires die het donkere gevoel breken en extra dimensie toevoegen. In de foto’s ontdek je alvast geslaagde zwarte, donkergrijze en karmozijnrode ontwerpen.

Bruin

Neutraal en tegelijkertijd toch kleurrijk, warm en intiem: met bruin, ebbenhout of klei kan je allerlei gevoelens oproepen. Ook hier geldt dat het allemaal afhangt van de patronen en contrasten die je aanbrengt. Maar persoonljkheid krijgt je woonkamer met deze originele tinten alvast in overvloed.

Andere exotische tinten

Bruin nog niet origineel genoeg? We weten het, jullie wachten waarschijnlijk al van bovenaan dit artikel op de speciallekes. Speciaal voor jullie: enkele prachtige exemplaren in het geel, oranje, roze, lila, paars en zelfs perzik. Allen zijn het prachtige kleuren voor een ongekende dynamiek in je woonkamer, maar onthou: overdaad schaadt altijd met exotische tinten, dus zorg ook voor een contrasterende neutrale kleur.

Auteur: PJG
Bron: Housebeautiful.com

Share.