IN BEELD: de 6 hippe interieurtrends voor de herfst

Share.

Na een paar weken van meer regen dan ons lief is, kunnen we niet anders dan het accepteren: de herfst is in het land. Gelukkig kunnen we ons opwarmen aan heel wat trends in herfstinterieur die al een tijdje op het internet circuleren. Wat ons betreft lossen ze alvast alle verwachtingen in: verwarmende stoffen, zachte texturen, rijke kleuren en donkere details. In dit artikel ontdek je alles wat trendy is dit herfstseizoen!

Een vleugje duisternis

Erg trendy deze herfst? Zwart. Zwarte accenten zijn dan ook fantastisch om een moderne, strakke en zeer elegante ruimte te creëren. Gebruik crème en beige om te voorkomen dat de ruimte té donker wordt. Zet je een nieuwe keuken? Overweeg dan zwart als basiskleur, als je een vleugje duisternis niet erg vindt tenminste.

Zachtheid en hout

We worden meer en meer geïnspireerd door rust, de Scandinavische manier van leven en interieurstijlen uit het hoge noorden. Deze stijlen kenmerken zich door zachte texturen, organische vormen en natuurlijke materialen. Het resultaat? Een rustgevende sfeer met comfort als de regel. Zachte dekens, houten tafels, pastelkussens: aan alles wordt gedacht om een ontspannen sfeer te creëren.

Juweeltinten

Diepe juweeltinten zijn al een paar seizoenen populair, en het ziet er niet naar uit dat ze snel zullen verdwijnen in de komende koude maanden. Smaragd, saffier en amethist zijn het meest aantrekkelijk van ze allemaal, maar ook met donkerroze of rood doe je niets verkeerd. Voeg deze kleuren toe aan je interieur, en je kamer wordt meteen een stuk eleganter. Zeker wanneer je fluwelen stoffen gebruikt.

Glitter

Toch een beetje het zomers gevoel creëren in de herfst? Kies dan voor goud, brons, marmer of koper… Alles wat blinkt en glittert, met andere woorden. Zelfs de purperen vaas in dit voorbeeld brengt de warmte terug in huis.

Hemelsblauw

Nu we toch over kleuren bezig zijn… Blauw is een sterke trend voor dit herfst- en winterseizoen. Het is de perfecte kleur voor slaapkamers, kantoren, woonkamers en zelfs keukens, omdat het rustgevend is en creatief denken inspireert. Gebruik vooral gedempte tonen, perfect voor die koude dagen aan de open haard of verwarming. Of in een super hippe retro-uitvoering als bedovertrek.

Landelijke tinten

Zelfs in de stad kan je er niet meer om heen: traditionele landelijke interieurs zijn het van het deze herfst. Bruin leer, hout, wol, een natuurlijke inrichting: het zijn slechts enkele manieren waarop je deze stijl in je huis kan integreren. Ook met laagjes in je interieur kom je al een heel eind. Het draait hem allemaal om warme, neutrale kleuren en rustieke details.

Tijd om de herfst in huis te halen!

Auteur: PJG
Bron: Luxxu

Share.

Comments are closed.