Dit is de kleur van 2020

Share.

Je hebt het misschien al gemerkt in interieur- of verfwinkels, de kleur van 2020 is elegant in zijn eenvoud, brengt rust en ondanks haar tijdloos karakter, meer dan ooit hip en trendy. Ja, we hebben het over… Klassiek blauw!

Pantone

Al meer dan 20 jaar verkiezen de kleurexperten van Pantone een kleur van het jaar. De experten gaan op zoek naar kleurinvloeden in de filmindustrie, mode, social media en zelfs aankomende sportevenementen. Invloeden kunnen ook voortkomen uit nieuwe technologieën, materialen en texturen die kunstenaars en designers gebruiken. In 2020 wordt Pantone 19-4052 Classic Blue dus onmisbaar in je interieur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op

Klassiek blauw in je interieur

De tijdloze en duurzame blauwe tint doet ons denken aan de heldere avondschemering. Het klassieke blauw helpt de concentratie en de reflecterende toon bevordert de veerkracht. De blauwe kleur is niet agressief, wel rustig en leent zich zo voor een ontspannend samenzijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we het blauw nu overal zien terugkomen: van blauwe accentmuren tot de kleinste blauwe accessoires.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Inside (@theinside) op

Wil je het klassieke blauw in je interieur inpassen? Dat is niet zo moeilijk, want blauw is genderloos, seizoensloos én makkelijk te combineren met andere kleurtinten. Bekijk deze prachtige manieren om de koele blauwe tint van 2020 te omarmen.

Blauwe combinaties

Foto’s ©: Loods 5, Hay, Coco Maison, Ikea, Maisons Du Monde & Jysk

Share.