Kerstboom weg? Vul het lege plekje op met deze 6 tips!

Share.

Is je kerstboom intussen verbrand, meegegeven met de vuilniswagen of op een andere manier gerecycleerd? Dan prijkt er nu waarschijnlijk een leeg plekje in je woonkamer, kwestie van de overgang van het gezellige december naar het koele januari nog wat bruusker te maken. Gelukkig zijn er tal van manieren om die lege plek terug op te vullen. We zetten er hier alvast vijf op een rijtje.

Vervang de boom door een plant

Was het vooral dat groene, natuurlijke karakter van de kerstboom dat je zo leuk vond? Overweeg dan een grote plant of meerdere kleine planten te plaatsen. Wat meer groen in de woonkamer is altijd mooi meegenomen.  Zie wel dat je kiest voor planten die niet al te veel zonlicht nodig hebben, als je kerstboom in een hoekje stond waar niet veel licht binnenvalt.

Plaats een grote spiegel

Stond er in je woonkamer maar een relatief kleine kerstboom omdat je er niet zo veel ruimte hebt? Dan kan je het plekje alsnog leeg laten, of een grote spiegel plaatsen. Zoals we al vaak hebben beschreven, zijn spiegels ideaal om kleine ruimtes groter te doen aanvoelen door de reflectie van het licht en de meubels die in je woonkamer staan.

Koop eens een nieuwe kast

Een vitrinekast, bijvoorbeeld. Die zijn ideaal om je planten, boeken, cd’s, kunststukjes en wie weet wat nog een plekje te geven waar je elke dag opnieuw kan van genieten. Hang er ook wat sfeerverlichting in, en het kerstgevoel komt zo weer terug. Extra verlichting is trouwens altijd mooi meegenomen, en grote vloer- of staanlampen zijn terug volledig in.

Open een bar

Want waarom zou je alleen in de eindejaarsperiode volk over de vloer moeten krijgen? Met een leuke toog in de hoek van je woonkamer maak je gezellige avonden eens zo gezellig. Je plaatst er volgende kerst bovendien gemakkelijk een miniatuurkerstboom op. Alleen zien dat je je nonkel niet de hele avond kwijt bent achter de bar.

Berg wat meer op in manden of rekken

Dekens, kussens, boeken… Ze durven nogal eens rond te slingeren in een living. Door het plekje waar de kerstboom stond te voorzien van een handige opbergmand of opbergrek, sla je twee vliegen in één klap. En je bent perfect voorbereid voor de koude maanden (die er een gegeven moment toch echt wel zullen aankomen deze winter).

Lees wat comfortabeler

Eentje voor de groter wordende gezinnen: merk je dat je steeds minder plek hebt in de zetel? Overweeg dan een bijkomende leesstoel te installeren, waar je in alle rust dat nieuwe boek of de krant kan doornemen. Een boekje en een kopje thee, perfect voor wanneer je kerstboom ergens aan een raam stond opgesteld.

Hebben jullie nog betere ideeën, of hebben jullie de plaats van de kerstboom al ingenomen? Laat het ons gerust weten. Toegegeven: sommige van onze opties zijn nogal… permanent. Maar waar je dan eind dit jaar de kerstboom moet plaatsen, dat zijn uiteindelijk zorgen voor later. December is nog ver weg…

Auteur: PJG

Bron: Roomed, Apartment Therapy

Share.