De 10 populairste tegels voor je badkamer of keuken

Share.

Neem eens even rustig de tijd om rond te kijken in je huis. De kans is zeer groot dat je in minstens één kamer wel keramische of porseleinen tegels tegenkomt. Logisch: tegels zijn een van de meest populaire bouwmaterialen ter wereld. Vooral in keukens, badkamers, wasruimtes en inkomhallen komen ze goed van pas.

Waarom? Omdat ze duurzaam zijn en weinig onderhoud nodig hebben, vooral wanneer je ze in extra grote vorm en met minimale voeglijnen installeert. Tegels zijn bovendien zeer goed bestand tegen water, wat meteen verklaart waarom ze zo populair zijn in keukens en badkamers. Plan je dit jaar een (ver)bouwproject? Dan wordt het tijd dat we je de 10 meest populaire tegeltrends even meegeven. Hou er natuurlijk rekening mee dat het tegelplaatje ook moet passen in de rest van je interieur!

Gemoderniseerd marmer

Traditioneel keramisch materiaal zoals marmer, maar dan aangepast aan de hedendaagse eclectische stijl van vandaag. Deze tegels creëren dezelfde expressieve look als natuurmarmer, zonder het hoge prijskaartje of intense onderhoud.

Verfijnde houtlooks

Dankzij de evoluerende digitale print-technologie en innovaties in de inktindustrie, wordt het nabootsen van natuurlijk hout realistischer dan ooit. In de meest nieuwe stijlen vinden we eindelijk textuur en interessante patronen terug, zodat je die natuurlijke look eindelijk ook in je douche kan integreren.

Geometrische vormen

Is een eenvoudige metrotegel niet genoeg? Kijk dan eens naar trapezium- en ruitpatronen. Ook in tegels is geometrie immers helemaal in. En het zorgt voor een pak meer interessante designmogelijkheden dan bij eenvoudige patronen. Voor welke vorm ga jij?

Porselein

De duurzaamheid en vlekbestendigheid van porselein maken het al jaren een uitstekende keuze voor keukenbladen, en dat blijft nog wel even zo. In tegenstelling tot de meeste kwartskeukenbladen kan porselein ook worden doorgetrokken van een binnenkeuken naar een buitenkeuken. Vind je porselein helemaal fijn? Overweeg het dan ook te gebruiken als keukenkastbekleding voor een fris, onderhoudsarm alternatief.

Psychedelische tegels

Bereid je al maar voor: heldere, psychedelische kleuren, speelse geometrieën en dromerige patronen worden een tegeltrend dit jaar. Het grote voordeel van deze look? Hij creëert een subtiele maar dramatische impact op je interieur en spreekt zowel nostalgische babyboomers als avontuurlijke millennials aan.

Industrieel chic

Beton- en steenachtige tegelopties bieden een onderhoudsarm, eenvoudig te installeren en esthetisch knap alternatief voor traditionele tegelmaterialen. Heb je een modern interieur of ergens een grote ruimte te betegelen? Overweeg deze stijl dan zéker.

Gespikkelde oppervlakken

Technicolor-stippen en -vlekken en moderne interpretaties van terrazzo: net als de psychedelische look hierboven spreekt deze gespikkelde look verschillende generaties aan, maar dan op een iets soberdere manier.

Grootschalige patronen

Ook een trend die in het oog springt: de verschuiving naar keramische tegels met grote, gewaagde patronen geïnspireerd door de natuur. Bomen, bladeren, bloemen… als het maar natuurlijk is, kan het in 2020 als print.

Populaire kleuren

Blauw, blushroze, saliegroen en stoffig oranje: deze trendy tinten zorgen voor een kalmerende uitstraling. Combineer er een paar om een frisse, onverwachte interpretatie van het traditionele design te krijgen.

Duurzame edelsteen

Geëmuleerde tegels van zeldzame knikkers en halfedelstenen zoals onyx en agaat tot tegels met een parelafwerking: deze stijl geïnspireerd door kostbare materialen voegen drama en elegantie toe aan een accentmuur, open haard of aanrecht. Gelukkig zijn ze wel een stuk goedkoper en gemakkelijker in onderhoud dan het natuurlijke alternatief.

Welke tegeltrend (of combinatie van tegeltrends) spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten!

Auteur: PJG

Bron: Forbes

Share.

Comments are closed.