7 tips voor een motiverende fitnessruimte in huis

Share.

Fitnessen is populairder dan ooit. Helaas kunnen de kosten van een fitnessabonnement op jaarbasis flink oplopen. Een oplossing kan zijn om thuis een fitnessruimte in te richten. Met tweedehandsmateriaal is dit al mogelijk voor elk budget. Maar hoe blijf je gemotiveerd om thuis een paar keer per week jezelf tot het uiterste te pushen? Door je ruimte zo in te richten dat je er gráág komt, natuurlijk! Volgende tips kunnen je hierbij helpen …

Tip #1

Maak van je fitnessruimte een toevluchtsoord. Als je aan het fitnessen bent, ben je aan het fitnessen en wil je dus niet gestoord worden. Kies daarom best een aparte ruimte, zoals de kelder of garage.

Tip #2

Een heldere verlichting en felle levendige kleuren laten je met een positief gemoed en vol energie sporten.

Tip #3

Hang er ook wat inspirerende posters op. Of schilder een aantal in het oog springende quotes op de muur die je een echte boost geven wanneer het wat moeilijker gaat.

Tip #4

Sporten is leuker met toffe en opzwepende muziek. Veel mensen lopen in de fitness dan ook rond met oortjes of een hoofdtelefoon. Thuis kan je ter vervanging luidsprekers plaatsen of stijlvol in je plafond verwerken. Dat is praktischer en zolang je geen Werchter-volumes produceert, stoor je hier niemand mee.

Tip #5

Doen alsof je op je hometrainer aan het meefietsen bent met de wielrenners in de Tour de France of Luik-Bastenaken-Luik? Je spieren trainen terwijl je de eerste helft van België-Bosnië meepikt? Of gewoon Thuis volgen vanop je crosstrainer in plaats van in je zetel? Met een televisie in je fitnessruimte is het allemaal mogelijk!

Tip #6

Of zorg gewoon voor een fantastisch uitzicht tijdens het sporten.

Tip #7

Hang ten slotte een of meerdere spiegels op. Niet om jezelf constánt te bewonderen terwijl je aan het zweten bent, al is het bij sommige oefeningen zeer nuttig om te controleren of je ze correct uitvoert. Maar vooral om af en toe je vooruitgang op te volgen. Niets motiveert immers meer dan vast te stellen dat die inspanningen echt wel de moeite waard zijn!

Auteur: PJG
Foto’s: Pinterest

 

Share.