Een jacuzzi in huis: de voor- en nadelen

Share.

Ontspannen in eigen huis, het is een nieuwe trend. Als je echt all the way wil gaan, behoort een eigen jacuzzi best wel tot de mogelijkheden. Maar wat zijn juist de voor- en nadelen van een jacuzzi in huis?

Een jacuzzi klinkt misschien fantastisch, en dat is het ook, maar hou toch rekening met de volgende analyse.

De voordelen

1. Ontspannend

Het warme water werkt relaxerend en zorgt dat onze spieren ontspannen. Meer nog: zelfs een bad van enkele minuten in een jacuzzi kan ons hele lichaam doen ontspannen. Heb je pijnlijke spieren of gewrichten? Dan kan de hydromassage de pijn verlichten.

2. Betere circulatie van het bloed

Het warme water zorgt er ook voor dat je hart sneller gaat slaan, waardoor je bloedcirculatie versnelt. Dit zorgt dan weer voor meer zuurstof en voedingsstoffen voor je spieren. Heb je regelmatig blessures? Dan kan een bad in warm water zorgen voor een snelle revalidatie.

3. Privacy

Het grootste voordeel van een jacuzzi in eigen huis is de privacy. Je kan er bij wijze van spreken poedelnaakt een frietje met stoofvlees in eten, zonder dat iemand zich daaraan stoort.

4. Nabijheid

Een jacuzzi in huis betekent dat je je niet moet verplaatsen om een heerlijk bubbelbad te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld elke avond na je werk lekker ontspannen in je jacuzzi.

De nadelen

1. Prijs

Een goede jacuzzi kost al gemakkelijk rond de 5.000 euro. Daarnaast kost een jacuzzi heel wat aan elektriciteit. Hoe beter je jacuzzi geïsoleerd is, hoe energie-efficiënter. Zo verbruikt een exemplaar van Gervi slechts 400 euro per jaar, terwijl andere modellen gemakkelijk 1.000 euro verbruiken.

2. Ecologische voetafdruk

Een jacuzzi vergroot je ecologische voetafdruk. Daar twijfelt niemand aan. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over je keuze en voor een energie-efficiënt exemplaar te gaan.

Conclusie

Wees gerust: een jacuzzi is zeer ontspannend en zorgt voor heel wat sfeer. Maar er één aanschaffen is niet voor iedereen weggelegd. Denk er dus goed over na. En denk ook aan alternatieven, zoals een bezoek aan een wellness centrum.

(sdc) – Met dank aan Gervi

Share.