Wonen met 6 in een klein huisje op wielen? Check!

Share.

Een zogenaamde ‘tiny home’ enkel iets voor hippe jonge koppels? Wij dachten het ook. We hebben hier immers al vaak uitzonderlijk kleine woningen getoond, en die hadden quasi altijd slechts twee inwoners. Maar het Spaanse In-Tenta bewijst met deze modulaire woning ook dat het anders kan: dit modulaire TENZO huis op wielen van 40 m2 biedt plaats aan maar liefst 6 personen!

Maar: hoe kan dat? De oppervlakte van dit huis is niet veel groter dan de meeste gelijkaardige modulaire huisjes. Wel, het verschil wordt hem uiteraard gemaakt in het zeer strategische gebruik van de ruimte. Alles draait om de centrale leefruimte met onder meer een zithoek, keuken en eetruimte.

De drie slaapruimtes van het piepkleine huis zijn hier slim rond opgebouwd. Er is een grote slaapkamer, met een aansluitende badkamer en zelfs ruimte voor een kleerkast aan de ene kant. Aan de andere kant vinden we nog twee slapkamers: eentje met twee eenpersoonsbedden, de andere met een stapelbed. Samen vormt het de perfecte opstelling voor een zeer klein gezinshuisje.

Op maat gemaakte meubels zorgen voor een knappe, lichte en luchtige interieurafwerking. Door de grote schuiframen wordt de ruimte steeds voldoende geventileerd en valt er een overvloed aan natuurlijk licht binnen, wat zorgt voor een ruimer gevoel. De glazen schuiframen gaan volledig open, zodat de binnen- en buitenruimte kan worden samengevoegd tot één grote lounge.

Het prachtige buitenterras dat via de schuifdeuren naar binnen leidt, is wat ons betreft het echte hart van de woning. In de schaduw van een unieke set parasolzeilen is er zelfs een buitenbar die direct aansluit op het aanrecht van de keuken.

Het modulaire huis wordt gebouwd in een fabriek en daarna verplaatst naar de woonlocatie, wat zorgt voor een lage ecologische voetafdruk. De wielen onder het huis zorgen er bovendien voor dat er geen permanente fundering nodig is, wat ook weer voordelen heeft voor het milieu.

Wat denk je, een dergelijke ecologische en minimalistische levensstijl iets voor jou? Laat het ons weten!

Auteur: PJG Bron: Inhabitat

Share.

Comments are closed.