VOOR & NA: 10 tuinen om bij weg te dromen

Share.

Een tuin waar je liever niet in vertoeft of een tuin om elke dag uren in weg te dromen: soms zit het hem in de details. Met de zomer in aantocht, presenteren we je alvast tien geslaagde makeovers van tuinen, klein en groot. Klaar om naar buiten te komen, de handen uit de mouwen te steken en dat ene detail in je tuin eindelijk aan te pakken?

We beginnen met een kleintje, geniaal in al haar eenvoud. Wie had gedacht dat je een klein binnenkoertje met enkel wat nieuwe tegels zo’n ander uitzicht kon geven? Hier werd gekozen voor een klassieke look, maar de mogelijkheden op het vlak van tegelprints zijn uiteraard eindeloos.

Een paradijs voor de kinderen bouwen in de tuin? Een schommel doet het natuurlijk altijd, maar hoe blij zouden ze zijn als je er eens een heus kamp of kasteeltje bij zou bouwen of hun verouderde speelhuisje onder handen zou nemen?

Hoe is dit zelfs hetzelfde terras?! Het afdak, het nieuwe hekwerk, de vernieuwde vloer en vooral: die oergezellige en warme verlichting. Prachtig, als je het ons vraagt.

Bij veel open ruimte buiten, is het kwestie van die ruimte op te breken in verschillende zones of “momenten”. Iets wat deze nieuwe vuurkorf fantastisch doet in dit voorbeeld.

Bij minder open ruimte, is het kwestie van gebruik te maken van wat je hebt. Zelfs in deze kleine tuin wordt er in zones gewerkt. De kinderen zullen alvast tevreden zijn met hun hinkstapspel!

Ook verwilderde tuintjes in de stad kunnen zeer gezellig omgevormd worden tot een tuintje met patio, eethoek en zelfs een klein vijvertje.

Een oergezellig terras met patio in plaats van een saai wasrek? Check.

Thuis groenten en fruit kweken? Het is weer helemaal in. Met deze handige oplossing tegen het hek maak je zelfs in de kleinste tuin een moestuintje!

Soms zijn beelden belangrijker dan woorden, en bouw én vind je geluk in een klein hoekje…

…Of in een groot hoekje. Geen festivals deze zomer? Vorm je tuin dan zelf om tot een supergezellige plek om te ontspannen met (niet té veel) vrienden.

Heb je zelf de afgelopen weken de vele vrije tijd benut om je eigen tuin een makeover te geven? Laat het ons dan weten in de comments!

Auteur: PJG

Bron: The Effortless Chic, Houzz, RealHomes

Share.

Leave A Reply