Betondallen op de oprit? 10 nuttige weetjes!

Share.

Prefab betondallen winnen aan populariteit bij particulieren. De gigantische platen ogen strak en zijn daarom vooral in trek op opritten van moderne woningen. Overweeg jij ook om voor betonnen dallen te kiezen? Lees dan snel verder. We serveren je tien interessante weetjes.

1. De maten van betondallen of betonnen vloerplaten zijn uiteenlopend. Populaire maten zijn 50×100 cm, 100×100 cm en 150×150 cm. Maatwerk is uiteraard ook mogelijk maar dat doet de prijs flink oplopen.

2. Nadat je een maat gekozen hebt, kun je ook de afwerking kiezen: vlak, geborsteld of met lijntjes bijvoorbeeld.

3. Betongrijs en antraciet zijn de populairste kleuren maar desgewenst kun je ook voor terracotta of bruine vloerplaten kiezen.

4. Diktes variëren van 10 tot 16 centimeter.

5. Betonnen vloerplaten zijn ontzettend draagkrachtigen dus niet enkel geschikt als terras of tuinpad maar ook als oprit.

6. Een boom in het midden van je terras? Met een boomplaat tackel je dat probleem. Dit een vloerplaat met een rondvormige uitsparing.

7. Betondallen zijn niet enkel groot maar ook waanzinnig zwaar. Zelf plaatsen is nagenoeg geen optie. Je hebt sowieso een kraan nodig. Als ondergrond is gewalst betonpuin met een laag zand ideaal.

8. Betondallen zijn mooi in hun eentje maar ook perfect te combineren met kiezel of kleiklinkers.


9. Wie voor betondallen gaat, kiest voor een duurzaam product. Robuust, sterk, en vorstbestendig.

10. Betondallen zijn bovendien behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Er zijn veel minder voegen in vergelijking met klinkers waardoor de kans op mos of groenafzetting kleiner is. Af en toe afspuiten met de hogedrukreiniger volstaat!

Share.

Leave A Reply