8 simpele aanpakken om je huis te organiseren

Share.

Je wil je huis opgeruimd zien, maar waar laat je alles? Extra kasten bijzetten? Die aanvullende bergruimte neemt natuurlijk ook plaats in. We geven graag advies over plaatsen waar je meer kan opbergen dan je dacht, of hoe je al die spullen beter kan organiseren.

1. Van bakplaat tot organiser

Muffin bakplaat organiser

In sommige schuiven zitten vooral kleine voorwerpen. Die houd je liefst gescheiden van elkaar, maar na de schuif enkele keren te openen en te sluiten zit alles toch weer door elkaar. Een bakplaat voor muffins kan hier van dienst zijn. De kleine vakjes helpen je alles te scheiden en dat zo te houden.

2. Kapstokken

Je huis op een simpele manier organiseren

Kapstokken met hetzelfde ontwerp passen meestal goed in elkaar, zo bespaar je heel wat ruimte in je kleerkast.

3. Een extra kledingroede

Twee roedes in een kleerkast

Door een extra roede in je kleerkast te monteren kan je meer kleding ophangen. Door broeken en rokken aan de onderste staaf te hangen en T-shirts en truien aan de bovenste, kan je makkelijk je kleding organiseren.

4. Onder het bed

Bedverhogers voor meer opbergruimte

Onder een bed heb je veel opbergruimte die vaak onbenut blijft. Hier kan je met dozen eenvoudig je spullen organiseren. Door je bed te verhogen kan je die opbergruimte nog optimaliseren. Berg je spullen goed op in dozen zodat ze stofvrij blijven.

5. Badspeelgoed

Badspeelgoed in een netje

Als je kinderen hebt zal je badkamer misschien vol liggen met speelgoed. Badeendjes, bootjes en zoveel meer om de kinderen bezig te houden tijdens hun bad. Als jij daarna een relaxerend bad neemt stoor je je misschien aan al dat speelgoed? Door een netje te gebruiken dat je kan ophangen is dat speelgoed mooi opgeborgen. Door de gaatjes in het net kan het zonder probleem opdrogen.

6. Organiseer je kabels

Je kabels organiseren

In elke kamer is er tegenwoordig technologie aanwezig. Bij al die machines horen er ook kabels. Die zien er rommelig uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die koorden te organiseren. We hebben er voor jou acht opgelijst in dit artikel.

7. Een CD-rekje voor deksels

CD-rekje om je deksels te organiseren

We hebben allemaal een verzameling vershouddoosjes, weckpotten en voorraadbussen. Maar je bent steeds een tijdje bezig met het zoeken naar het juiste deksel voor het juiste potje. Deze zoektocht kan vergemakkelijkt worden door de deksels te organiseren in een CD-rekje.

8. Doe oude machines weg

Sommige machines gebruik je veel minder dan je denkt. Door toestellen zoals een croque monsieur machine te labellen met de datum van laatste gebruik kan je dit in het oog houden. Gebruik je een machine meer dan een jaar niet, dan kan je overwegen deze weg te geven of naar het containerpark te brengen.

Welke tips heb jij om je huis ordelijk en goed georganiseerd te houden?

Foto’s ©: Flickr

Share.

Leave A Reply