Een licht appartement met kast als eyecatcher

Share.

Origineel bestond dit appartement, gelegen in een statig gebouw, uit verschillende kamers (onder andere voor het personeel), een dubbele inkomhal, lange gangen met veel te veel deuren et cetera. Architectenbureau i29 heeft het omgetoverd tot een luchtige, ruime en open woning.

Blikvanger is zonder twijfel de kast die de keuken van de eet- en woonkamer scheidt. De plafondhoge kast heeft lasergesneden frontpanelen. Het patroon van de openingen in de kastdeuren zorgt voor dynamiek in het interieur waar wit de bovenhand heeft én de uitsnijdingen doen tegelijk ook dienst als handgrepen voor de deuren. Knap!

De wand van twee verdiepingen hoog langs de kant van de trap is bedekt met onbewerkt dennenhout. Het zorgt ervoor dat het allemaal niet te koel overkomt. Via die trap, die trouwens ook mooi verwerkt is in de keuken, valt er ook veel daglicht binnen via een dakkoepel.

Zou jij je hier kunnen thuisvoelen of is het net iets té strak?

© Foto’s www.i29.nl

 

Share.

Leave A Reply