Een droomkeuken in je huurwoning

Share.

Misschien huur je een woning, maar droom je stiekem van een eigen woning met een prachtige, stijlvolle keuken. Je kan uren spenderen aan het zoeken naar en het bestuderen van je droomkeuken op het internet. Jammer genoeg mag je aan de verschrikkelijke keuken die je nu hebt niets wijzigen. Goed nieuws!

Je kan best wel wat zaken doen die je keuken er een stuk beter laten uitzien zonder dat je eerst met een (sloop)hamer aan de slag moet gaan. Wij geven je 8 tips.

1. Met behulp van kleurrijk textiel – een tapijt of gewoon mooie vaatdoeken – kan je al meteen wat meer fleur en kleur in die keuken brengen. Een andere eenvoudige, maar doeltreffende manier, is mooie foto’s of posters ophangen. (Ok, hier kan eventueel wel een hamer aan te pas komen).

2. Planten zijn ook een eenvoudige manier om kleur en leven in je keuken te brengen. Ga je voor kruidenplantjes, dan kan je ze bovendien ook verwerken in je gerechten.

3. Soms zit het echt in kleine details. Een leuke snijplank, een vaas, een mandje… Samen kunnen ze de keuken een heel andere uitstraling geven.

06_kasten_schilderen

4. Je kan altijd vragen aan de verhuurder of je eventueel de keukenkasten mag schilderen. Zo blijft de keuken op zich hetzelfde, maar kan er dankzij die nieuwe kleur een stuk frisser en aantrekkelijker uitzien.

Heb je open kasten of keukenschappen? Ga dan voor een kleurrijk servies. Functioneel en mooi tegelijk.

5. Geen open kasten, dan zou je kunnen overwegen om enkele deuren te verwijderen om zo die leuke tassen en borden in de kijker te zetten. Berg de deuren netjes op en hang ze terug wanneer je zou verhuizen (of de look van je keuken terug zou willen aanpassen).

6. Zo kan je die deuren ook vervangen door gordijntjes met een leuke print en de sfeer van een plattelandskeuken creëren. Heb je toelating om de kasten te schilderen, dan kan het ook tof zijn om de binnenkant van de kast te voorzien van een verrassende kleur. Als je dit combineert met het verwijderen van de deuren ondergaat jouw keuken een ware transformatie.

7. De spatwand aan het werkblad, kookfornuis en spoelbak kan je ook onder handen nemen. Maak een voorzetwandje die je voorziet van een motief of kleur dat je wél graag ziet. Zo blijft alles toch netjes en de wand kan later probleemloos verwijderd worden.

8. Tenslotte kan je overwegen om die lelijke verlichting te vervangen door een lamp die wél sfeervol is om naar te kijken en bovendien alles mooi verlicht.

Auteur: HS – Foto’s My Scandinavian Home / Entrance / Houzz / Home & Garden / A Beautiful Mess / Pinterest

 

Share.

Leave A Reply