De 5 mooiste woonprojecten van 2020 (tot nu toe)

Share.

Dat 2020 al een bijzonder jaar is geweest, is wel het minste dat we kunnen zeggen. Kun je wel wat extra positiviteit en inspiratie gebruiken? Laat je inspireren door deze vijf mooiste projecten uit 2020 … tot nu toe.

1. Een moderne keuken die toch erg knus is

Een moderne keuken, maar wel een die huiselijk is en uitnodigt om met het hele gezin een avondje te blijven zitten: dat was de wens van de eigenaars van deze woning in Herenthout. Het was dan ook snel duidelijk dat de kasten greeploos zouden zijn. Dat maakt de keuken extra strak. Wat de kleuren betreft, is er dan weer gekozen voor wit en donkergrijs. Het harde zwart wordt hier dus vermeden, de grijze tint geeft de keuken een zachtere uitstraling.

Om de keuken nog een extra gezelligheidstroef te geven, kozen de bewoners voor een eettafel uit bamboe. Doordat bamboe een erg sterk en hard materiaal is, is het ideaal als tafelblad. Het is duidelijk: deze keuken is de ideale plek geworden voor qualitytime met het hele gezin. Project door SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw.

PS: had jij de wijnkoeler in het kookeiland al gezien?

2. De woning als een groot geheel dankzij de parketvloer

Ook de bewoners van deze woning in Herselt wilden een gezellig interieur. Maar wat minstens even belangrijk was? Dat alle kamers een groot geheel vormen. Daar is voor gezorgd door zowel de leefruimte, keuken, badkamer als volledige bovenverdieping te voorzien van een parketvloer. De kamers lopen dus mooi door in elkaar, zonder stop. Doordat de eiken toplaag licht geborsteld is, komt de vloer niet alleen natuurlijker over, hij is ook erg onderhoudsvriendelijk. Stof en haartjes zie je er bovendien amper op liggen.

De enige ruimte die geen parketvloer heeft gekregen, is de inkomhal: daar is gekozen voor arduin. Dat is nóg onderhoudsvriendelijker dan het parket van de leefruimte. Wanneer je met je vuile schoenen binnenkomt, heb je dat dus meteen weer opgekuist. Dankzij de trap en binnendeur uit Frans eik is de hal extra impressionant.

Project door Kets Woningbouw.

3. Genieten van de tuin dankzij een uitbouw met pergola

De eigenaars van deze woning in Sint-Job-in-‘t-Goor wilden hun woning uitbreiden zonder de voordelen van hun overdekt terras op te geven. Om die reden is er gekozen voor een uitbouw met aanpalende pergola. De keuken binnen is uitgebreid met een eetkamer die uitkijkt op de tuin. Vanuit die eetkamer kun je naar buiten om onder de terrasoverkapping te genieten van het warme weer.

De hele constructie kreeg een slank, steel look aluminiumprofiel, wat zorgt voor een strakke uitstraling. Dankzij de donkere cederhouten planchetten in het dak van de pergola, kreeg de uitbouw toch ook een warm en huiselijk karakter. Zo kregen de bewoners het beste van twee werelden: ze hebben een woninguitbreiding achter de rug zonder dat ze daarvoor hun overdekt terras hebben moesten opgeven.

Project door ADR Construct.

4. Een extra strak interieur met glazen stalen schuifdeuren

De bewoners van dit pand wilden zo veel mogelijk lichtinval in hun leefruimte. Zo hoeven de lichten ’s avonds minder snel aan en lijkt de ruimte extra groot. De eigenaars hadden dan ook al snel hun zinnen gezet op een glazen stalen binnendeur. Om geen extra plaats te verliezen aan de draaicirkel van de deur, zijn ze voor een schuifdeur gegaan.
De laatste uitdaging? De stalen schuifdeur mooi laten opgaan in het moderne interieur. De keuze viel op de Slide Intense deuren van STEELIT®. Bij dat type glazen binnendeuren zit het ophangsysteem verborgen in de rail, waardoor je de rollers niet ziet. Een extra strak resultaat, dus. Ideaal voor de moderne stijl!

5. Aangenaam zwemmen in een chloorarm biozwembad

Het laatste project waarmee we je willen inspireren? Dit biobad in Beerse. De bewoners wilden in de zomer kunnen genieten van een zwembad in hun eigen tuin zonder zich blauw te betalen aan dure reinigingsproducten. Om die grote kosten te vermijden kwamen ze uit op een chloorarm biobad. Dankzij hydrolyse, waarbij het water (H2O) wordt gespleten in OH-radicalen, ontsmet het water zichzelf. Er is dus maar een minimum aan chloor nodig.

Maar minder onderhoudskosten is niet het enige voordeel van een biobad. Doordat er zo weinig chemicaliën in het zwembad zitten, blijft het water glashelder, pikt het niet aan de ogen en is het zacht voor je huid. Wat de uitstraling betreft, kozen de bewoners voor een klassiek rechthoekig zwembad met een strakke look. Dat paste het best bij de uitstraling van hun moderne tuin.

Project door Hoff Projecten.

Share.

Leave A Reply