Slimme tips voor een kleine slaapkamer

Share.

Iedereen zou wel in een ruime woning willen wonen met grote kamers. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Niet erg, het is op zich ook niet nodig. Creatief zijn, de juiste kleuren kiezen en praktisch indelen kunnen samen hét verschil maken!

In een kleinere kamer moet je de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder het bed. Perfect om een extra dekbed, kussen, boeken of wat dan ook op te bergen. Je kan die spullen dan in dozen stoppen of ladekasten kopen die je eenvoudig onder het bed kan rollen. Zo is alles netjes opgeborgen en slingert het niet rond in de kamer.

Vervang het nachtkastje door een klein tafeltje of een bureautje. Dat neemt op zich misschien iets meer plaats in dan een nachtkastje, maar het is een stuk functioneler. Een bedlampje en boeken kan je er perfect op kwijt en je kan het ook gebruiken om aan te werken. Zo combineer je twee zaken, waardoor je weer ruimte kan besparen. Een creatieve en praktische oplossing!

Woon je aan de kleine kant, dan zal er voor een inloopkast waarschijnlijk ook geen plaats zijn. Maar je zou dat wel anders kunnen oplossen. Een grote kast in een kleine slaapkamer kan al snel heel zwaar overkomen. Hou de ruimte open en luchtig en maak er een open “walk-by” kast van in plaats van een “walk-in” kast. Je kan het ook bekijken alsof je een bed zou hebben staan in je prachtige inloopkast.

Dat bed zal ook niet van een kingsize formaat moeten zijn. Al moet je ook niet noodzakelijk in een twijfelaar kruipen. Zorg ervoor dat het bedframe op zich zo compact mogelijk is. Geen opstaande randen, het hoofdbord laten voor wat het is. Kleine details, we spreken misschien maar over enkele centimeters, maar elke centimeter telt in dit geval!

Gebruik de muren en de hoogte van de slaapkamer. Kies voor hangkasten om zaken in op te bergen. Zo blijft de vloer vrij, wat sowieso ruimtelijker zal overkomen. Leg dus de focus ook op de hoogte van de kamer. Niet alleen wat de meubelen betreft, maar ook op gebied van kleur. Een licht plafond zal de ruimte optisch groter maken. Kies dus voor een kleur die enkele tinten lichter is dan de kleur van je muren!

Foto’s: Buzzfeed, Desde my ventana, Apartment therapy, Faded Plains, IKEA, Urban outfitters, Desire to Inspire, Decor8, StyleCaster

 

Share.

Leave A Reply