Deze 11 vreselijke foto’s moeten een huis proberen verkopen!

Share.

Wie op zoek gaat naar een huis, kijkt vaak als eerste naar de foto’s. Zo heb je meteen een goed zicht over hoe het huis er vanbinnen en vanbuiten uitziet. En uiteraard wil je de allermooiste foto’s zien. Dat geldt ook voor de verkoper. Hoe mooier je foto’s, hoe beter je huis naar voor komt. Maar helaas hadden deze 11 voorbeelden het niet echt goed begrepen!

1. Met de deur in huis

Zo beginnen wij alvast het artikel, maar alleen hebben we geen idee langs welke deur we hier op bezoek moeten komen. Een fotofout is het alvast niet, een bouwblunder des te meer. Maar je kan dan best geen foto van je gevel online zwieren. Verrassing!

Slechte-foto-22

2. De man zonder plan

Eerst en vooral is een streetviewfoto gebruiken in een zoekertje not done. Wanneer je dus foto’s gaat nemen, kan je er rustig je tijd voor nemen. En stap toch tenminste uit je wagen om een leuke foto van de gevel te maken. Als je het dan ook doet, zorg er wel voor dat je effectief het huis kan zien, want dat had de rechtse persoon niet door. 😉

3. Bibbers!

Een vaste hand is uiteraard ook een must. Als je een prachtige woonkamer hebt, wil je toch iedereen dat haarscherp kan zien? Is je foto toch wazig, neem hem dan gewoon opnieuw en zet je slechte beelden in ieder geval niet online!

Slechte-foto-24

4. Nekpijn

Heb je geen idee hoe een fototoestel werkt? Laat het dan over aan anderen. Je huis kan een waar pareltje zijn, maar als mensen hun hoofd schuin moeten houden om het te bekijken, haken ze al erg snel af!Slechte-foto-15

5. Indringer

Niets is zo vreemd als mensen op een zoekertjesfoto te zien. Het lijkt alsof de vorige eigenaar het huis op een erg persoonlijke manier wil aanbieden. De linkse wil je alvast leren hoe je een kast opent. Pluspunten als je de man op de rechterfoto kan vinden. (PS: niet schrikken!)

6. Miauw!

Leuk dat je huisdieren hebt, maar dat Fido en Felix tussen je vastgoedfoto’s staan is echt niet nodig. Tenzij je hen meegeeft uiteraard! Maar een hond bij een paar bloemen… Als het niets toevoegt, doe je het best niet…

7. Oké dan

Een foto van een kamer kan je een indicatie geven hoe ruim de woning wel niet is. En dat is uiteraard positief, maar als er vreemde voorwerpen -nota bene als enige- in de kamer staan, dan krabben we eens in ons haar. Een kerstboom tuig je eerst af, voor je in juni het huis te koop aanbiedt. 😉 Btw, die teddybeer, krijgen wij die? Over de brandblussers hebben we geen mening. We durven onze handen niet in het vuur steken voor die situatie.

8. Toch maar niet

Tja, we durven zelfs niet te vragen waarom er überhaupt een zetel aan het toilet staat… Wij dachten dat je er sowieso wel op je gemak kon zitten.

Slechte-foto-23

 

9. Olympische Spelen

Zoveel commotie er was om het groene zwembadwater om de Olympische Spelen, zo hard kan je ook hier je wenkbrauwen fronsen. We hopen dat de eigenaar niet werkelijk dacht dat de eyecatcher in zijn achtertuin op deze manier voor een meerwaarde ging zorgen.

Slechte -foto-16Slechte -foto-16

10. Spiegelbeeld!

Dit is wel een beginnersfout! Je moet er uiteraard voor zorgen dat je zelf nooit mee op de foto staat. Heel wat mensen nemen jou en je woning op dat moment al niet meer serieus. Daarnaast kunnen enkele simpele aanpassingen ervoor zorgen dat je de allerbeste foto maakt! De voor-en na zijn hier alvast indrukwekkend!

11. Amateur versus Pro

Ook hier zijn de verschillen echt enorm! Geef toe, we willen toch allemaal veel liever onze lievelingsmaaltijd bereiden in de rechtse keuken? 😉

Zo moet het!

De juiste foto trekken van je woning is echt veel gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft daarbij niet per se het allernieuwste materiaal te hebben, maar een kleine portie inzicht en creativiteit zet je al een heel eind op weg! Wil je meer weten hoe je de allerbeste foto’s trekt van je woning? Dan kan je deze tips volgen!

Foto’s: Telegraph & Curbed

Share.

Leave A Reply