Niet enkel het panorama is hier bijzonder…

Share.

Deze bijzondere villa – Casa Farfalla – ligt in Toscane, in de heuvels rond de stad Lucca. Het is voor de eigenaars een laboratorium, een plaats om te experimenteren en mediteren. En er is iets héél bijzonder aan de woning…

Het panoramisch uitzicht vanuit de villa is op zich al buitengewoon knap. Gelegen op 200 meter boven de geheel ommuurde stad Lucca, vormt dit een mooi schouwspel. Zeker in combinatie met de 10 hectare olijfgaarden en bossen die rondom liggen (en eveneens tot de villa behoren).

De villa, het gastenverblijf en het zwembad zijn pareltjes van hedendaagse architectuur en technologie. De architectuur is fris, open en in harmonie met de natuur. Binnen en buiten staan er kunstwerken van het koppel, die allebei zowel architect, kunstenaar als ontwerper zijn.

Centraal in het interieur staat een spectaculaire trap die met zijn organische vorm en rode kleur doet denken aan een schitterende avondjurk. De rots van wit marmer waarop de villa is gebouwd, is ook zichtbaar in elk van de drie verdiepingen. Maar wat het allemaal écht bijzonder maakt is zonder twijfel het hydraulische dak!

De twee vleugels van het dak van de villa kunnen met behulp van 6 hydraulische zuigers geopend worden in een hoek van 30°. Net zoals de vleugels van een vlinder. Op die manier krijg je een natuurlijke ventilatie om het huis te koelen en… kan je ‘s nachts letterlijk slapen onder de sterren!

De villa is overigens beschikbaar gedurende een aantal weken in de zomer. Voor zeer exclusieve gasten… De prijs? Die ontdek je hier.

Share.

Leave A Reply