Vree wijs! De 9 mooiste woningen uit Gent

Share.

Gent; de stad van de bekende Feesten, de Buffalo’s en de neuzekes. Ben je er nog nooit geweest, dan is een dagje ronddwalen in de Arteveldestad een leuke optie. Maar nog fijner moet het zijn om te wonen in de Oost-Vlaamse hoofdstad. Deze 9 parels staan alvast te koop of te huur op Zimmo!

Pakt dat ‘t een parel is”

De lijst openen we met een voormalig pakhuis in het historische centrum van de stad. De woning heeft enkele exceptionele kenmerken zoals de prachtige houten balkenstructuur, de open haarden, de grote raampartijen en het authentieke dakgebinte, dat keurig bewaard bleef. Daarnaast is ze doorheen de jaren zo prachtig gerenoveerd met oog voor het verleden, dat ze de moeite waard is om te bekijken!

> Woning bekijken

Uitzonderlijk, indrukwekkend

Wat als… je een woning kon kopen met 9 slaapkamers en 6 badkamers? Inderdaad, het kan zomaar! Dit fraai gerenoveerde Neoclassicistische herenhuis doet nu dienst als hostel en is op zoek naar een nieuwe eigenaar!

> Woning bekijken

Dat je niet altijd verouderde huizen hebt temidden een even oude -maar indrukwekkende- stad, bewijst deze schitterende urban villa. Het maakt deel uit van het trendy nieuwbouwproject ‘Edouard’ vlakbij Portus Ganda en heeft met een hypermoderne bouw én ruimte voor de koper om naar smaak in te richten troeven genoeg. En dan hebben we onze belangrijkste kaart nog niet uitgespeeld: het zwembad!

> Woning bekijken

Oud, maar goud!

Een historische stad als Gent heeft tal van oude gebouwen. Deze zijn uiteraard niet vervallen, maar net prachtig gerenoveerd. Zo zie je erg vaak de oude architecturale toetsen probleemloos vermengd worden met de allernieuwste materialen en snufjes. Dit herenhuis tegenover de iconische Charles de Kerchove-fontein en het Citadelpark is daarvan het voorbeeld bij uitstek. Wat een pure klasse!

> Woning bekijken

Het herenhuis is verre van het enige voorbeeld uit de Arteveldestad. In de stationsbuurt vinden we deze imposante woning met maar liefst 6 slaapkamers en een ruime stadstuin terug. Ook hier is er sprake van een prachtige renovatie met enkele gerestaureerde, authentieke elementen.

> Woning bekijken

Splinternieuw

Misschien toch geen fan van geschiedenis? Geen probleem, er zijn ook prachtige parels die dit jaar nog uit de grond werden gestampt! Het project Nieuwe Molens Gent bijvoorbeeld, dat deel uitmaakt van Tondelier, een nieuw en vooruitstrevend stadsdeel van Gent. Deze unieke penthouse met een hallucinante woonoppervlakte van 393 m² temidden van het nieuwe project kan van jou zijn en met een ongekende hoeveel natuurlijke lichtinval, luxueuze materialen en een dakterras van 70m² met een open zicht over het gloednieuwe stadspark en de torens van Gent zijn er alvast troeven genoeg.

> Woning bekijken

Ook deze woning is een absolute parel die Gentse huizenjagers (met een ruimer budget) zeker niet links mogen laten liggen. Drie slaapkamers, even veel badkamers, een energiezuinig rapport en… een lift! Deze brengt je dan ook nog eens naar de bovenste verdieping, waar we op het zuidelijk georiënteerd dakterras kunnen genieten van een prachtig zicht over Gent.

> Woning bekijken

Duur te huur

We hebben al heel wat woningen bekeken die te koop stonden, maar uiteraard zijn er ook sublieme woningen die te huur staan. Maar hoe duur kan je nu precies gaan huren? Voor deze twee parels heb je toch een ruim budget nodig. Beginnen doen we met dit fraaie nieuwbouwappartement (deel van project København) met zicht op het water. Word jij de nieuwe bewoner van die tweeslaapkamerappartement?

> Woning bekijken

Afsluiten met een klein pareltje? Dat kunnen we zeker! Dit appartement heeft een oppervlakte van ca. 95m² en is voorzien van drie slaapkamers waarvan één uitgevend op het terras, een badkamer met ligbad en een dubbele lavabo, een douchekamer, een gastentoilet, een volledig geïnstalleerde open keuken, een praktische berging en een lichtrijke leefruimte met directe toegang tot het ruime zonneterras (ca. 18 m²) met zuid-oostelijke oriëntatie en uitzicht op de prachtig aangelegde binnentuin. Kortom, alles wat je maar nodig hebt!

> Woning bekijken

Wij zijn alvast onder de indruk van negenduust Gent! Jij ook?

Share.

Leave A Reply