Waarom je die muur met hout moet bekleden? Hierom!

Share.

Een houten wandbekleding is meer en meer terug te vinden als decoratief element in het interieur. Van de woonkamer tot de slaapkamer zorgt het voor een gezellige en warme sfeer. Dus waarom ook niet in jouw interieur?

Screen Shot 2016-01-20 at 08.55.05

Grote open ruimten kunnen al snel koud en kaal overkomen. Het plaatsen van een houten wandbekleding zal al meteen zorgen voor wat warmte en huiselijke gezelligheid. Vraag wel even een staaltje mee van verschillende houtsoorten, zodanig dat je thuis even kan kijken of de kleur bijvoorbeeld samengaat met de vloer. Zoiets kan je niet beoordelen op basis van een foto alleen!

Screen Shot 2016-01-20 at 08.57.08

Heb je een houtkachel of haard? Bekleed het rondom dan met hout. Dat zal het meteen wat rustieker doen aanvoelen en kan perfect in een voor de rest modern interieur.

Screen Shot 2016-01-20 at 08.55.20

Zorg voor een eye catcher in huis door een muur te bekleden met gerecupereerde planken, voorzien van een schildering. Heel knap in een kleinere ruimte zoals de inkomhal! Dat gerecycleerde hout heeft bovendien een aantal voordelen. Het is vaak goedkoper, een stuk milieuvriendelijker en heeft extra karakter.

Screen Shot 2016-01-20 at 08.55.43

We schreven het al: hout en een modern interieur passen perfect samen. Een minimalistische ruimte met strakke witte muren en een gepolierde betonnen vloer in combinatie met een muur die bekleed is met hout zorgt er voor dat het toch gezellig blijft.

Waarom je die muur met hout moet bekleden? Omdat het een schitterend materiaal is, waar je alle kanten mee uitkan. Van rustiek tot modern: hout past werkelijk overal bij!

Bron & foto’s: Houzz

 

Share.