Creatieve spatwanden voor de keuken

Share.

Om de muur te beschermen tegen vet, vocht of etensresten, heb je een spatwand achter het aanrecht van je keuken nodig. Het is dan ook belangrijk dat je die wand gemakkelijk kan onderhouden om de boel hygiënisch te houden. Maar die wand op zich kan er best mooi uitzien.

En dan hebben we het niet over de klassieke tegeltjes. Neen, het kan ook anders op een stijlvolle en creatieve manier. Een aantal mogelijkheden kan je hieronder terugvinden.

Honingraat

Hexagonale tegels zijn op zich niet bijzonder. Maar zoals ze geplaatst zijn in deze keuken, vormen ze wel een leuk alternatief voor de klassieke spatwand. Het feit dat ze enkel te vinden zijn bij de belangrijkste werkgebieden (de kookplaat en spoelbak) in plaats van op de volledige muur, zorgt ervoor dat ze extra in het oog springen.

Zwart-wit behang

Het vrij drukke patroon van dit behangpapier zorgt voor samenhang tussen de glossy, witte afwerking van de keuken en de donkere vloer. Om het behangpapier te beschermen, werd er een glazen wand voorgezet. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen het papier beschermt, maar ook gemakkelijk een nieuwe papier kan hangen en zo zonder veel moeite een nieuwe spatwand hebt.

Kleurrijk behang

Voor wie liever wat kleur in huis heeft, kan het natuurlijk ook anders. In dat geval kies je gewoon voor een behangpapier waar de kleuren van afspatten. Zorg er wel voor dat de rest van de keuken niet te druk is. Want anders kan het snel teveel van het goede worden en gaat het effect natuurlijk verloren.

Bronskleurige tegels

Liever iets met een chiquere uitstraling? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Hier werd gebruik gemaakt van bronskleurige, spiegeltegeltjes die volgens een klassiek tegelpatroon werden geplaatst. Traditioneel met een eigentijdse toets. Een aanrader in een kleinere keuken. De spiegels zullen alles veel ruimer doen lijken!

Hout

Voor de liefhebbers van de Scandinavische look is dit waarschijnlijk een voltreffer. Het bleekbruine hout afkomstig van de douglasspar, in combinatie met het AGA kookfornuis vormt een eenvoudig maar schitterend geheel. 

Foto

We zagen al een spatwand met behangpapier. Maar een leuk alternatief is om een foto te laten uitvergroten en die achter een glazen wand te plaatsen. Persoonlijker en/of unieker kan het haast niet worden!

Roestvrij staal

Roestvrij staal past perfect in een strakke, moderne keuken. Gemakkelijk om te onderhouden en heeft het ook een luxueuze, degelijke uitstraling.

Bron & foto’s: Houzz

 

Share.