Een schitterende containerwoning voor amper 105.000 euro!

Share.

Vandaag de dag gaat het leven aan waanzinnige snelheden aan ons voorbij. Dag in, dag uit haasten we ons van hot naar her, zonder even tot rust te komen. Daar worstelde ook architect Ty Kelly mee. De Amerikaan zocht een uitweg in het drukke leventje van thuisbasis Seattle (VS) en vond een schitterende manier om te ontsnappen aan het dagelijkse leven: de container.

Richting de velden

Ty Kelly liet Seattle voor wat het was en trok van de staat Washington naar Montana, dat centraal in Amerika gelegen is en grenst aan natuurparadijs Canada. Ergens in één van de ruime weilanden van de gemeente Livingstone, pootte de architect zijn container neer. En niet zomaar een container, met zijn 67 m² woonoppervlakte en gebouwd met gerecycleerd materiaal is het eentje om trots op te zijn. En oh ja, ze staat nog te koop ook voor zo’n 105.000 euro!

Foto: Zillow

Overal rust

Wie aankomt aan de container in Livingstone, ziet behalve de mini-woning helemaal niets, nada, noppes. En daarom koos Kelly ook voor deze locatie. Wie rust wil en één wil worden met de natuur, is best zo weinig mogelijk afgeleid. Een zo ver mogelijke horizon om in het oneindige te turen is daarbij van groot belang. En kom je door de omgeving niet in vervoering, dan is er altijd een woonkamer waar je na een werkdag kan neerploffen. Rust als rode draad in het verhaal van de architect.

Foto: Zillow

Gerecycleerde keuken

Wie opteert voor een containerwoning, weet dat hij of zij kiest voor de veelzijdigheid en enigszins soberheid. Het moet allemaal iets compacter en unieker, dus voor de zoveelste keer een hypermoderne keuken installeren van één van de betere merken, past niet helemaal binnen het concept. En al helemaal niet bij Ty Kelly, die ook voor zijn keuken koos voor duurzaam materiaal.

Foto: Zillow

Slapen in de middle of nowhere

Uiteraard moet je het hebben over de slaapkamer, wanneer rust de rode draad binnen je verhaal is. In de containerwoning is er echter slechts één slaapkamer voorzien, wat heel wat gezinnen als potentiële nieuwe eigenaars uitsluit. De stijl in de slaapkamer is doorgetrokken vanuit de woonkamer. Warmte, met hout, hevige toetsen en toch een pastelkleurtje aan de muur. Een combinatie die alvast goud waard is.

Foto: Zillow

Douchen in gerecycleerde luxe

Tot slot is er ook nog -uiteraard- de badkamer. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat je hier, net zoals in alle andere ruimtes, kan terugvallen op gerecycleerde materialen. En misschien wel het meest van alle ruimtes, want de gehele badkamer is omhuld door herbruikt hout, waar telkens weer iets ontzettends knap mee werd gedaan!

Foto: Zillow

105.000 euro! Zo veel moet de containerwoning kopen nu Ty Kelly hem na 4 jaar te koop zet. Of je hem zomaar kan inladen op de vrachtwagen en vervoeren is niet bekend. 😉 Wil je weten wat er in België mogelijk is? Dat lees je hier!

 

Share.