Wat een houten vloer voor jou kan doen

Share.

Een houten vloer zorgt voor extra gezelligheid. Het heeft een warme uitstraling, kan een modern of klassiek uiterlijk hebben en geeft de ruimte een tijdloos gevoel.

We geven graag deze 5 mogelijkheden die je met een houten vloer kan bereiken.

1. Verleng je ruimte

Door hout in de lengte van een kamer te leggen kan je deze langer doen lijken. Dit is een ideale techniek om toe te passen in een hal of gang. Zo leidt de vloer je oog naar de kamer op het einde van de gang.

2. Klassieke look

Het visgraatpatroon bestaat al lang, maar is nog steeds populair. Het geeft je vloer een tijdloze uitstraling. Je kan een visgraat leggen met alle soorten hout en in verschillende afmetingen. Bij deze klassieker kan je zo je eigen stempel drukken.

De visgraat geeft de ruimte een elegant toets. Voor extra karakter in een kamer kan je kiezen om planken in verscheidene tinten te gebruiken.

3. Verbreed je ruimte

De Hongaarse punt is de kleine broer van de visgraat. Er zijn enkele gelijkenissen tussen de twee. Toch ziet de Hongaarse punt er moderner, frisser en rustiger uit. Door dit patroon te gebruiken kan een ruimte er breder en langer uitzien. Je herkent dit sjabloon door zijn V-vorm. Je kan de visgraat en Hongaarse punt ook gebruiken in andere delen van je interieur.

Het onderscheid tussen Hongaarse punt en een visgraatpatroon is een klein verschil in de positionering van de planken tegenover elkaar. Bij een Hongaarse punt vormen de vloerdelen een duidelijke zigzag. De visgraat heeft een ‘gebroken’ zigzag.

Je kan het onderscheid ook maken door de vorm van de planken. Bij een visgraat zijn de hoeken 90°, bij een Hongaarse punt zijn deze hoeken scherper.

4. Het kan ook in de keuken

Een keukenvloer krijgt heel wat te verduren. Toch kan hout hetzelfde poetsgemak bieden als een tegelvloer. Door een harde houtsoort te kiezen breng je warmte in de keuken. Hard hout is stevig, makkelijk te reinigen, en dus hygiënisch.

In de badkamer kan je kiezen voor vinyl of tegels met een houtpatroon. Deze twee opties zijn makkelijk te reinigen en brengt dezelfde warme en gezellige sfeer in je huis.

5. Breng balans in de kamer

Door de breedte van de planken aan te passen kan je een evenwicht bieden voor de rest van de ruimte. Heb je kasten met grote oppervlaktes? Gebruik smallere planken om balans in de ruimte te brengen.

Met de juiste tint kan je een kamer de helderheid geven die jij wenst. Bestaat je kamer voornamelijk uit lichte tinten? Dan kan je opteren om een donkerdere houtsoort te kiezen.

Heb of wil jij een houten vloer? En welk patroon verkiest jouw voorkeur? Laat het ons weten.

Share.