Maak van die donkere kamer een heldere ruimte

Share.

Geniet jij ook graag van open en lichte ruimtes, maar lijkt die ene kamer of plek altijd wel donker? Dan geven wij graag een aantal tips om die donkere kamer toch helder te maken.

Een eerder vanzelfsprekende tip is om een witte, neutrale basis te hebben. Lichtere kleuren reflecteren het licht en doen de kamer opleven, terwijl donkere kleuren licht absorberen en een sombere sfeer kunnen brengen. Een witte basis zal ook accentkleuren veel beter tot hun recht laten komen.

Grote spiegels zorgen niet alleen voor meer diepte en laten de kamer ook groter lijken. Spiegels reflecteren ook het licht in de kamer. Min of meer hetzelfde resultaat krijg je met glanzende oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan hoogglans (keuken)kasten, een RVS of inox tafelblad, een glanzende vloer…

Heeft de aangrenzende kamer wél veel lichtinval, dan zou je kunnen overwegen om een doorkijk in glas te voorzien. Dat brengt natuurlijk wel het nodige kap- en breekwerk met zicht mee. Maak eventueel gebruik van mat glas om toch nog privacy te behouden. Tenslotte is verlichting ook belangrijk. Maak doordacht gebruik van spots en indirecte verlichting om donkere plaatsen op te lichten.

Heb jij ook nog tips?

 

Share.