Ruim wonen in een klein appartement? Dat kan!

Share.

Wonen in een klein appartement of een studio hoeft niet perse krap aan te voelen. Als je het goed aanpakt, kan je de beperkte oppervlakte efficiënt gebruiken om een gevoel van ruimte te creëren. Dit zijn 5 tips die een klein appartement toch groot doen aanvoelen!

Eyecatcher

We neigen snel naar wit wanneer we een kleine ruimte gaan inrichten en dat is niet volledig onterecht. Maar wist je dat ook een felle kleur de kamer ruimer kan laten ogen? Zie je jezelf bijvoorbeeld eerder koken in een zwarte keuken, maar ben je bang dat het de ruimte zal verkleinen? Probeer dan contrast te creëren met een felle kleur, zoals in deze studio in Leuven.  Klaar voor elke dag zon in huis?

Slaap(hoek)wel

Dit appartement in Oostende werd op een wel heel slimme manier ingedeeld. Met amper 31 m² grondoppervlakte is je slaapkamer nooit ver weg, maar deze studio laat je zien hoe je met een aparte slaaphoek toch de nodige privacy kan integreren. Bonuspunten voor zicht op zee bij het ontwaken!

 

Opbergruimte troef

Klein wonen gaat vaak gepaard met de vraag: “Waar ga ik met al mijn spullen heen?”. Op die vraag bieden inbouwkasten in veel gevallen het antwoord. Dat bewijst ook dit cosy appartement in Antwerpen. Op amper 46 m² woonoppervlakte zorgt het gebruik ervan voor enorm veel plaats om al je kleren, keukengerief en hobbyspullen op te bergen!

Overgang naar buiten

Met een terras zoals het deze is het niet moeilijk om dat ruime gevoel te ervaren! Hoewel de woonoppervlakte van dit appartement in Hasselt slechts 44m² bedraagt, zorgt het terras hier voor een aangenaam en open sfeer. Extra troef? Dit terras is overdekt, zodat je het zelfs bij regenweer kan gebruiken. Heb je een terras of een appartement met een terras op het oog? Dan zijn dit enkele must haves om alles uit je terras te halen!

De kracht van licht

Een groot raampartij met veel lichtinval helpt om een kamer groter te doen aanvoelen. Dat bewijst deze toffe studio in Brussel.  waarbij de keuken en leefruimte voorzien worden van veel daglicht. Door het bevestigen van de spiegel weerkaatst het licht van buiten nog eens extra door de kamer om optisch nog meer ruimte te creëren. Tip: zorg ervoor dat je ramen proper blijven om volop van het effect te kunnen genieten ;-).

Share.