Zo zien keukens eruit in miljonairswoningen

Share.

Keukens zijn het hart van elke woning. We brengen er uren door met familie en vrienden, en maken er al kokend herinneringen voor het leven. Het gevolg? De keuken is vaak een van de ruimtes in onze woning waar we het meeste geld aan uitgeven. Zou dat ook zo zijn in miljonairswoningen? Tijd om eens binnen te kijken in de keukens van de duurste woningen ter wereld!

Luxe in de keuken

Stop 1: een authentieke ‘rij’woning uit de jaren ’20 in een van de chique buitenwijken van Washington DC, prijskaartje: 10 miljoen euro. Eiken parketvloer, ingebouwde wijnkoeler, hoogwaardige zilveren kranen en lusters en marmeren bladen overal: als de buurman/president hier wil komen dineren, dan kan hij dat in stijl.

Foto’s: Luxuryrealestate

Appartementen in New York: doorgaans zijn ze het schoolvoorbeeld van ‘tiny living’, maar dat geldt niet voor deze penthouse van maar liefst 40 miljoen euro. Doorheen de woning wordt er enorm gespeeld met kleur en kunst, behalve in de keuken: daar zorgt de matgrijze afwerking in roestvrij staal voor een geweldig strak contrast. En topmateriaal en -toestellen om mee te koken, natuurlijk.

Foto’s: Sotheby’s Realty

De duurste keukens ter wereld

Genoeg van het stadsleven? Op naar de Bahama’s dan, waar we voor  20 miljoen euro een prachtige strandvilla terugvinden met een opvallend discrete en basic keuken die lijkt te verdwijnen in de rest van de woonkamer. Niet dat het meer moet zijn: achter de schermen kan de professionele chef-des-huizes aan de slag in een echte restaurantkeuken!

Foto’s: Sotheby’s Realty

Tijd voor een tussendoortje: geen keuken in een luxewoning, maar een luxekeuken die je ook bij je thuis kan installeren! Deze ‘Fiore di Cristallo’-keuken kost zo’n 2 miljoen euro en is daarmee de duurste keuken ter wereld. Handgemaakt met Murano- en Swarovski-kristal, werkblad in natuursteen, afgewerkt met koperen handvaten en peperdure Gaggenau-toestellen.

Foto’s: Onemillionpoundblog

Koning kookeiland

Wie en wat we hier tegenkomen in onze speurtocht! De mansion van Sylvester Stallone staat te koop. In Beverly Hills, of wat dacht je? Voor amper 100 miljoen euro is ze de jouwe, gigantische keuken in rustieke stijl, 8 kookplaten en dubbel kookeiland inclusief. Zien we daar trouwens weer een wijnkoeler? We beginnen een trend te merken.

Foto’s: Tri-Blend Media – YouTube

Afsluiten doen we wat dichter bij huis, in het mondaine Cannes. Deze ‘woning’ kreeg niet zomaar de titel ‘Venetiaans paleis’: het is met 120 miljoen euro de duurste ‘woning’ in het rijtje. En een paleis zou geen paleis zijn zonder op zijn minst twee keukens: eentje in klassieke Franse stijl en een hypermoderne blauwe-met-marmeren-bladen.

Welke van de twee vind jij het knapst? Of ben je meer fan van een van de overige keukens die we erboven toonden? Laat het ons weten in de comments!

Foto’s: Sotheby’s Realty

Auteur: PJG

Bronnen & Foto’s: Sotheby’s Realty, Luxuryrealestate, Tri-Blend Media, Onemillionpoundblog

Share.

Comments are closed.