Een zwemvijver of zwembad: wat past best bij jou?

Share.

Wie wil er nu geen zwembad of zwemvijver in zijn tuin tijdens de zomer? Je kunt er lekker afkoelen en je hoeft je niet te verplaatsen. Vakantie in eigen tuin dus! Maar wat kies je nu het best: een zwembad of zwemvijver? Wij helpen je mee beslissen.

Zwembad

Een zwembad komt natuurlijk met voor- en nadelen. Maar één groot voordeel lichten we al graag uit! Zo zijn zwembaden er in allerlei verschillende vormen en soorten materialen: met stalen wand, van duurzaam en hoogwaardig hout , frame zwembaden, stalen zwembaden, Zodiac zwembaden, enzoverder. Keuze te over dus! Of mag het toch wat natuurlijker ogen?

Zwemvijver

Net zoals bij een zwembad zijn er ook hier voor- en nadelen aan verbonden. Een zwemvijver oogt het hele jaar door natuurlijk mooi en is tijdens de zomer bijzonder uitnodigend. Maar een zwemvijver vraagt wel wat werk in aanleg en onderhoud.

Er zijn twee soorten zwemvijvers:

  1. Natuurlijke zwemvijver
    Bij deze zwemvijver is het plantengedeelte gescheiden van het zwemgedeelte. Er wordt gebruik gemaakt van een zelfreinigend filtersysteem. Zo blijft het water helder, schoon en gezond.
  2. Strakke zwemvijver
    Een strakke zwemvijver heeft veel weg van een zwembad, maar het verschil zit hem in de materialen en de natuurlijke kleuren.

Foto: Woning te koop in Moerkerke

Verschillen

Een zwemvijver is ecologisch en dus milieuvriendelijker dan een zwembad. Er wordt niet met chloor gewerkt om het water proper te houden zoals bij een klassiek zwembad. De filtering gebeurt op een biologische wijze dankzij de aanwezige planten. Een zwembad daarentegen bevat ‘levensarm water’. Dit betekent dat er bacteriën gedood worden door producten zoals chloor.

Wil je de creatieve tour op? Dan kies je beter voor een zwemvijver! Je hebt namelijk meer verschillende mogelijkheden qua vorm. Al betekent dit vaak wel dat je meer ruimte verliest aan een zwemvijver dan aan een zwembad.

Op het gebied van wettelijke verplichtingen en vergunningen is er geen verschil tussen beide.

Als je rekening houdt met bovenstaande feiten kun je een keuze maken die het best aansluit bij jouw voorkeuren. Veel zwemplezier!

Hoofdfoto:
Links: Woning te koop in Zulte
Rechts: Woning te koop in Reet

Share.