Met deze 5 tips verkoop je je woning supersnel! 

Share.

Van plan om je huis of appartement binnenkort te koop te zetten? Dan hoop je waarschijnlijk dat je die woning zo snel mogelijk kan verkopen. Maar hoe doe je dat? We vroegen het aan makelaars Dorothée Leclercq van Immo Top Invest, Wim Stroobants van AP&P en Rob Beysen van Coprimmo. Hun ultieme tips, lees je hier. 

Tip 1: zet je prijs correct

Een correcte prijszetting is altijd essentieel om je woning snel te verkopen. En vandaag de dag nog meer: door de stijgende rente en de steeds belangrijkere energiefactor, werden zowel potentiële kopers als banken nog prijsbewuster dan voorheen. 

Naar de prijzen van huizen in de omgeving kijken, is niet voldoende om tot een correcte prijs te komen. Niet elke woning is even energiezuinig, heeft zonnepanelen … En tal van andere details kunnen een rol spelen. Wil je een uitgebreid verslag? Een makelaar kan je alvast helpen bij het realistisch schatten van je woning. 

Tip 2: ruim je woning op

Ruim alles grondig op alvorens je er foto’s van maakt of bezoekers ontvangt. Een propere en opgeruimde woning straalt gezelligheid en ruimte uit en zorgt voor rust in het hoofd van kopers. Bloemen en planten zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. 

Staan en hangen er veel fotokaders? Haal ze dan weg. Kopers kijken liefst naar een neutrale woonomgeving, want ze moeten zichzelf er kunnen inbeelden. 

Zorg er bij bezoeken daarom ook voor dat er geen huisdieren rondwandelen, en dat je woning aangenaam ruikt. Kopen is emotie: de geur van vers gezette koffie of gebakken brood kan wonderen doen! 

Ontdek hoe een vastgoedstylist je kan helpen.

Tip 3: breng kleine gebreken in orde

Nog snel een nieuwe keuken of badkamer plaatsen om de verkoopprijs in de hoogte te jagen? Geen goed idee. Maar kleine gebreken? Breng ze in orde. Een muur herschilderen na vochtschade, lampen vervangen, wat snoeien in de tuin… Allemaal snel gedaan, en het heeft een positieve invloed op de verkoop. 

Is je zolder niet geïsoleerd? Als je een handige Harry bent, kan je op een weekend makkelijk een laag rockwool-isolatie van 20 cm leggen. Met een betere energiescore als resultaat! 

Tip 4: maak gebruik van alle kanalen

Je woning zo snel mogelijk verkopen? Dan ben je best niet al te discreet. Laat overal en iedereen weten dat je woning te koop staat. Vertel het aan vrienden, familie, collega’s, zet zo snel mogelijk een ‘Te Koop’ bordje buiten … En vraag iedereen die je kent om ook eens na te denken over potentiële kopers in hun netwerk. 

Wees daarnaast ook online overal aanwezig. Denk naast de vastgoedplatformen ook aan Facebook, Google en Instagram: ook langs deze weg kan je een breed publiek bereiken. 

En nu we toch over marketing bezig zijn: alle voorgaande tips zijn nutteloos, als je niet voor overtuigende foto’s (of video’s) zorgt. Het internet is immers visueler ingesteld dan ooit! 

Tip 5: laat je begeleiden

Makelaars zorgen voor een professionele fotograaf en een marketingstrategie en -budget op maat van jouw woning. Ze beschikken over een enorm netwerk van potentiële kopers, waarnaar ze regelmatig nieuwsbrieven versturen en die ze speciaal voor jouw woning kunnen selecteren. 

Ging er aan jou geen administratief wonder of fotograaf verloren? Ze beschikken over een team van experten die je helpen bij het in orde brengen van elk van de andere bovenstaande tips, brengen alle documenten in orde voor en bij de verkoop en volgen ook nog op na de verkoop… 

Heb je hulp nodig om dé makelaar te vinden die het beste bij je past? Aan de hand van enkele korte vragen, krijg je een overzicht van de makelaars die jou het beste kunnen helpen.

Met dank aan: Immo Top InvestAP&P en Coprimmo

Hoofdfoto: huis te koop in Genk

Auteur: PJG

Share.