5 tips om je woning te verkopen in de herfst

Share.

De beste tijd om een woning te verkopen? Velen hebben de neiging om de lente of zomer naar voor te schuiven. Heb je de boot net gemist en wil je toch je woning verkopen? Maak je dan zeker geen zorgen, want ook de herfst is een uitstekende periode! Met deze 5 tips verloopt je verkoop vlekkeloos.

1. Maak een warme eerste indruk

Ondanks de warmere temperaturen op dit moment, is het in de herfst normaal al een stuk kouder. Zorg er dus voor dat je mensen warm kan onthalen. Bereid je hier goed op voor. Niet alleen door de temperatuur in huis goed te houden, maar ook door ruimte te voorzien om jassen, sjaals, mutsen, paraplu’s, … een plekje te geven waardoor je woning schoon blijft. Stel dat je meerdere mensen op één dag ontvangt, zou het zonde zijn dat de laatste het gevoel hebben dat je woning vochtig en muf aanvoelt.

Is het al even geleden dat je verwarming opstond? Test deze zeker tijdig, zodat je weet dat ze naar behoren werkt en je potentiële kopers ook in de warmte kan ontvangen (vaak is een half uurtje op voorhand de verwarming opendraaien al voldoende om de woning aangenaam warm te krijgen).

2. Verlichten

Verlichting is essentieel in deze periode. Het natuurlijke licht neemt af, dus een goedgeplaatste lamp met het juiste licht is belangrijk voor de juiste sfeer in huis te krijgen. Plafondlampen kunnen snel koud en fel aanvoelen. Kies dus voor staan- of tafellampen of zelfs kaarsen. Ga je al meer naar de winter toe? Dan kan ook subtiele kerstverlichting de nodige sfeer in huis brengen.

3. Gezelligheid troef

We zitten vaker binnen in deze periode. Mensen moeten zich dus aangetrokken voelen tot de gezelligheid in huis. Veel kussens in de zetel, een dekentje dat klaarligt, een slaapkamer dat warm en donzig aanvoelt zullen zeker goed onthaald worden door potentiële kopers. Je vervult zo namelijk hun mogelijke noden op dat moment.

Heb je een open haard en is het buiten echt wel al wat kouder, dan mag je deze zeker ook in de schijnwerpers zetten. Emoties spelen een grote rol bij het aankopen van een nieuwe woning, aan jou dus om hier op in te spelen.

4. Breng de herfst naar binnen

Je leest overal dat je best te persoonlijke elementen weghaalt in huis, zo krijgen potentiële kopers een beter zicht op de woning. Toch is het belangrijk dat je huis wel als een thuis aanvoelt. Een paar seizoensgebonden hints kunnen in dit geval een groot verschil maken.

5. Opgepoetste entree

De buitenkant van de woning vormt de eerste indruk. Zorg er dus voor dat alles netjes is. Hark de bladeren, verwijder losse takken, snoei struiken indien nodig, maai het gras nog een keertje. Wil je wat kleur in je (voor)tuin? Ga opzoek naar geweldige herfstbloemen zoals chrysanten, goudsbloemen, …

Woon je in appartement? Zorg dan dat de gemeenschappelijke hal altijd netjes in, in de winter hangt er al snel wat modder aan je schoenen of waaien de bladeren mee binnen.

Helemaal overtuigd om niet te hoeven wachten met de verkoop van je woning? Ontdek hoeveel je woning waard is en hoe je concreet aan de slag gaat.

Hoofdfoto: huis te koop in Opglabbeek

Share.