Dit prachtige kasteel met rijke geschiedenis staat te koop!

Share.

Droom jij ook wel eens van een leven als markies of markiezin in een écht kasteel? Deze burcht van Stokkem, gebouwd in 1036 en ondertussen omgedoopt tot Kasteel Carolinaberg, staat nu te koop op Zimmo!

Een stukje geschiedenis

Voor dit historisch hoogstandje trekken we richting de Maasoever, naar Dilsen-Stokkem. In deze Limburgse stad kan je Kasteel Carolinaberg bewonderen. Voor de geschiedenis van dit feeërieke erfgoed, reizen we helemaal terug naar 1036. Toen werd de burcht van Stokkem neergezet op de linker Maasoever. ‘Nieuwenborgh’ vormde vanaf dan een frequente verblijfplaats voor de Graaf van Loon en zijn familie. 

In de 800 jaren nadien verwisselde het kasteel nog vaak van eigenaar en verslechterde de staat aanzienlijk door de vele oorlogen en veldslagen in ons land. Maar in 1878 werden de ruïnes gekocht door F. Caïmo, een Tongerse arrondissementscommissaris die er het kasteel Carolinaberg neerzette, ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw Carolina de la Brassine. 

Historische sporen

Er zijn nog sporen van die historische burcht! In het park van het kasteel, dat maar liefst 1,8 hectare groot is, kan je nog resten van de Beer- en de Blauwmuur terugvinden. Die lagen aan de voet van de burcht en vormen de basis van de oudste verdedigingswerken langs de Maas.

Wonen in Kasteel Carolinaberg

Ondertussen wordt het kasteel al meer dan 100 jaar gebruikt als hoofdverblijfplaats. Het bestaat dan ook uit twee verdiepingen waarvan de omvang buitengewoon groot is. De benedenverdieping is al goed voor zo’n 134 m2!

Smeedijzeren sierankers, een Belgische wapensteen, poorten met glas in lood, kantelen, … Je waant je meteen een echte graaf of gravin. Naast het kasteel vind je op de grote landoppervlakte ook nog een voormalig koetshuis en een paardenstal.

De vloeren zijn in parket, de plafonds heerlijk hoog en de sierlijsten en molures geven het geheel extra cachet. De badkamer en keuken zijn bovendien ingericht in diezelfde eclectische stijl.

Enkele leuke eigentijdse toevoegingen? Als je moe wordt van het rondwandelen in prachtige natuur die het kasteel omringt, neem je gewoon de lift naar de tweede verdieping. Ideaal toch! Vergeet nadien zeker geen verfrissende plons te nemen in het moderne, ingebouwde buitenzwembad. Bekijk alle foto’s van dit prachtige domein te Dilsen-Stokkem. Het prijskaartje voor dit kasteel met 4 slaapkamers? Net geen 3 miljoen euro. Wij dromen verder 😉

Share.