4 topredenen om een vakantiehuis te kopen

Share.

Investeer in een zonnige toekomst!

Gaat je hart sneller kloppen wanneer je aan een vakantiehuis of tweede verblijf denkt? Een chalet in de Ardennen, helemaal van jou alleen? Of een knusse bungalow in het zuiden van Frankrijk, waar je met volle teugen van de zon kunt genieten? Maar misschien twijfel je nog. Het is nu eenmaal een flinke investering. En is het dat wel waard, vraag je je wellicht af. Wij geven je alvast 4 redenen om een vakantiehuis of tweede verblijf te kopen!

1. Thuis op reis!

Je eigen vakantiewoning, dat is een plek waar je je honderd procent thuis voelt, terwijl je toch honderden kilometers van huis bent. Je hebt er je eigen spullen en de vakantiewoning is volledig ingericht naar je eigen smaak. Het spreekt voor zich dat je met een vakantiehuisje veel minder voorbereidingen hoeft te treffen, als je op vakantie gaat: de meeste spullen heb je al, je kent de streek na verloop van tijd door en door, en weet perfect waar je wat kunt kopen en waar je bijvoorbeeld lekker kunt gaan eten.

2. Ideaal voor feestjes en bijeenkomsten

Bovendien is een tweede verblijf de ideale locatie om familiefeesten te organiseren. Want, zeg nu zelf, wat gaat er boven een romantisch huwelijksfeest te midden van je eigen stukje olijfboomgaard in Toscane, Italië of tussen de lavendel in de Provence, Frankrijk.

3. Huurinkomsten

Veel eigenaars van een tweede verblijf kiezen ervoor om hun vastgoed te verhuren wanneer ze er zelf niet verblijven. Op die manier genereert je tweede verblijf inkomsten, die de initiële investering een pak draaglijker maken en helpen om eventuele leningen sneller af te betalen. Onze tip: begin hier niet zomaar aan en bereid je woning goed voor op de komst van huurders. Maak ook altijd duidelijke afspraken over wat kan en niet kan. Regel ook een plaatselijke conciërge die de woning in de gaten houdt wanneer je er zelf niet bent en je gasten kan ontvangen.

4. Toekomstgerichte investering

Leveren je spaarcentjes op de bank amper wat op? Het is een bekend probleem. Door te investeren in vastgoed, laat je je spaargeld veel beter renderen. Bouwgrond, huizen en appartementen verliezen hun waarde niet zomaar, maar worden gestaag duurder. Koop je nu een vakantiehuis, dan is de kans groot dat je het over vijf, tien of twintig jaar met een mooie winstmarge opnieuw kunt verkopen. Koppel dat aan de huurinkomsten en/of het geldt dat je uitspaart door niet langer zelf vakantiehuisjes te moeten huren, en je ziet een schitterende investering!

Tip: bestudeer op voorhand welke vastgoedmarkten stabiel zijn. In sommige landen is de markt erg volatiel, wat betekent dat je vastgoed snel veel duurder kan worden, maar evengoed haar waarde kan verliezen. In de Ardennen zit je alvast gebeiteld, want de waarde van vastgoed in België is notoir stabiel.

Meer lezen:

Share.