Grandioos wonen: ontdek deze 6 kastelen op Zimmo

Share.

Grote familie? Veel vrienden om mee te cohousen? Geen nood: op Zimmo vind je ook de knapste kastelen die momenteel te koop staan in België. En dat zijn er natuurlijk wel wat, gezien de rijke middeleeuwse geschiedenis van ons mooie landje. Vandaag nemen we je daarom mee op kastelenqueeste en presenteren we je 6 fantastische kastelen waar je vandaag nog op kan bieden.

All-in kasteel in Sint-Truiden

Bij uitgestrekte boomgaarden horen kastelen, dus waar anders beginnen dan in de Belgische fruitstreek bij uitstek? In het prachtige Haspengouw staat het kasteel van Velm te koop. Statige toegangspoort en kasseien oprit? Check. Parktuin met buitenzwembad, park en bos op maar liefst 6,5 ha? Jazeker. Het kasteel heeft een geschiedenis als school, dus je krijgt er ook nog eens verschillende klaslokalen, een professionele keuken en feestzaal bij! Bekijk het kasteel hier in detail.

Horecamogelijkheden troef in Brasschaat

Op het vlak van immo draait het in Brasschaat doorgaans om groot, groter, grootst, en in die laatste categorie vinden we het kasteel Withof op een domein van 4,6 ha met bewoonbare oppervlakte van 1250 m2. Dat is dan met 6 suites, lift, polyvalente ruimte, industriële geïnstalleerde keuken, uitgebreide wijnkelder en ruime bar, buitenbar en terras. Trouwfeestjes organiseren of een prachtige horecazaak met overnachtingsmogelijkheden opbouwen? Hier kan het zeker.

Neoclassicisme in Waasmunster

De driehoek Antwerpen-Gent-Brussel volledig volgebouwd? Toch niet hier.  Het kasteel van Waasmunster ligt op een terrein van maar liefst 10 ha, omringd door een uitgestrekt landschapspark met slingerende paden, bloemrijke waterpartijen en diverse bomengroepen en bossen. Het kasteel werd gebouwd in 1814 in neoclassicistische stijl met invloeden uit de empirestijl en het palladianisme. Hoe dat er concreet uitziet? Dat ontdek je hier in detail.   

Kleurrijk interieur in Jabbeke

Een kasteel niet al te ver van de kust? In Jabbeke vinden we dit eclectisch kasteel uit de 19e eeuw met ruim park en serpentinevijver. Ook hier vinden we 6 slaapkamers en 4 badkamers (het blijft natuurlijk een kasteel) terug, op een oppervlakte van 2,5 ha. Van het kleurrijke interieur hier en daar zijn we alvast bijzonder fan. Het kleinste domein in onze queeste misschien, maar nog altijd meer dan plaats en grandeur genoeg om je vrienden en familie in stijl te ontvangen. Bekijk het hier maar eens.  

Prachtige wenteltrap in Grimbergen

Van 4 slaapkamers in Jabbeke naar maar liefst 10 slaapkamers in Grimbergen. Het Lintkasteel staat op een perceel van 9,5 ha, kent drie verdiepingen en paardenstallen, garages en opslagruimte in het bijgebouw. Open haard en wijnkelder zijn natuurlijk ook inbegrepen, maar ook de wenteltrap in het torentje vinden we alvast bijzonder charmant. Wat vinden jullie ervan?

Wellness in Durbuy

Want waar onze kastelenqueeste beter afsluiten dan in Durbuy, parel van de Ardennen?  Gebouwd rond 1890 op een domein van 4 ha, met 7 slaapkamers en 6 badkamers, stijlvol salon, keuken met bar en karaktervolle feestzaal en zelfs een wellness-gedeelte … Tot voor kort was dit fantastische kasteel een bed & breakfast, en je hoeft het zelf maar even in detail te bekijken om meteen te begrijpen waarom. 

Wil je na het ontdekken van deze prachtige kastelen spontaan je huis verkopen en een nieuw leven starten als kasteelheer of barones? Check dan zeker eens hoeveel je huis waard is en vind snel een makelaar die je hierbij kan helpen. Succes!

Share.