Woning verkopen? Focus je op de badkamer!

Share.

Wanneer je je huis te koop aanbiedt focus je al snel op de grotere projecten. Ligt de tuin er netjes bij, zou die muur niet nog een likje verf moeten krijgen, …? Dit kan ervoor zorgen dat je je focus niet op de juiste dingen legt, zoals de badkamer bijvoorbeeld. Een ruimte die de waarde van je woning kan verhogen. Ontdek aan de hand van enkele tips hoe jij je badkamer klaar maakt voor verkoop!

1. Zorg voor voldoende verlichting

Licht zorgt ervoor dat de ruimte groter gaat ogen. Heb je ramen in je badkamer, zorg dan dat je het natuurlijke daglicht binnenlaat. Geen ramen en dus wat hulp nodig? Er zijn gelukkig veel manieren om naast een plafondlamp je badkamer te doen oplichten. Zo kan je make-uplampen toevoegen of een LED-spiegel installeren waarbij er licht achteruit komt. Naast verlichting zijn er nog heel wat andere manieren om ruimte in je badkamer te creëren.

2. Overweeg eenvoudige verbouwingen

Het bijwerken van je tegel of het vervangen van douchekoparmaturen, is een kleine investering die een groot verschil kan maken. Merk je scheuren of gaten rond de ramen, deuren, gootsteen of douche op, kan je ze opfrissen met kalk om te voorkomen dat lucht, insecten of water uw huis binnendringen.

3. Ga voor neutrale kleuren

Je spreekt best zo een breed mogelijk publiek aan. Vermijd dus felle of botsende kleuren zodat uw badkamer zoveel mogelijk potentiële huizenkopers aanspreekt. Eenvoudige kleuren zoals wit, beige of taupe zijn veilige verfkleuren en kunnen kopers geruststellen. Je neemt meteen een to do van hun lijstje met nodige aanpassingen in hun potentiële woning.

4. Berg persoonlijke spullen op

Dat het in het dagelijkse leven niet alles altijd netjes wordt opgeborgen vergeven we elkaar allemaal 😉 . Bij potentiële kopers over de vloer zorg je er wel best voor dat  spullen zoals tandenborstels, scheerapparaten, shampoos, make-up of haarborstels in de lades van de kast opgeborgen zitten. Als je een wasmand hebt, verwijder deze dan uit de kamer om ruimte toe te voegen. Haal bovendien eventuele stoelhoezen of badmatten eruit, zodat kopers zich kunnen concentreren op de apparaten en armaturen. Zorg ervoor dat uw werkbladen schoon en vrij van rommel zijn voor een uitnodigende ruimte.

5. Voeg eenvoudige details toe

Creëer een oase aan rust door donzige, witte handdoeken, een nieuw stuk zeep in een schone schaal en een fris douchegordijn toe te voegen. Als uw badkamer klein is, installeer dan een grote spiegel om de illusie van een grotere kamer te geven. Kleine afwerkingen zoals een plant of vaas kunnen helpen om wat kleur toe te voegen, maar zorg ervoor dat je niet te veel accessoires gebruikt bij het inrichten van je badkamer zodat de ruimte er niet rommelig en ongeorganiseerd uitziet.

6. Stimuleer de zintuigen

Niets zo vervelend dan onaangename geurtjes, zeker in je badkamer. Zorg er dus voor dat de kamer fris ruikt. Steek voor een huisbezoek een kaars aan of installeer een luchtverfrisser met ontspannende geuren zoals lavendel, rozemarijn, eucalyptus of bloemen. Dit trekt kopers naar uw badkamer en benadrukt de ruimte.

7. Laat je toilet niet openstaan

Je zou er versteld van staan ​​hoeveel online aanbiedingen hun deksels openhouden wanneer ze hun porseleinen troon laten zien. Zorg ervoor dat u uw toilet gesloten en schoon houdt bij het verkopen van je woning!

Bron: Redfin

Share.