Even bekomen en lekker wegdromen in deze sauna met prachtig uitzicht

Share.

Naar de sauna gaan kan zalig zijn. Zeker na een vermoeiende dag of nacht. Even relaxen kan dus zeker in België, maar helaas zijn de meeste sauna’s hier op zich echter wat gewoontjes. Daarom gingen we even de grote plas over en vonden we dit unieke exemplaar.

Stel je even voor, je zit in een sauna en hebt een prachtig uitzicht over een wondermooie baai. Lijkt je dat paradijselijk te zijn? Dan moet je richting Canada. In de Georgian Bay, Ontario, vind je namelijk de ‘Grotto Sauna’, een staaltje puur vakmanschap en duurzaamheid, dat mede mogelijk gemaakt werd door geavanceerde software en de laatste nieuwe technologiesnufjes. De gebeeldhouwde ruimte biedt een ‘sensuele ervaring’ aan de gebruiker. Volledig zen in een oase van rust.

Hoe is architectenbureau Partisans er nu aan begonnen? Wel, het begon allemaal met een nauwkeurig 3D-model. Daarin werden allerlij zaken over de positie en structuur van de sauna geanalyseerd. Er werd zelfs rekening gehouden met de stand van de zon om zo de mooiste zonsondergang aan te kunnen bieden. Nadien was het tijd voor de afwerking. De buitenkant is opgetrokken uit verkoold cederhout en verwerkt volgens de traditionele Japanse Shou Sugi Ban-methode. Het geeft een eerder rustieke oaseplek in de natuur, terwijl de binnenkant dan weer prachtig modern is afgewerkt. Het licht en zicht door de ramen maken deze saunagrot extra speciaal.

Wil jij ook zo’n exemplaar? Dan kan je ten rade gaan bij Partisans.

Lees ook:

Share.

Leave A Reply