6 goede redenen om je huis opnieuw in te richten

Delen

Heb je al eens gedroomd hoe je huis er zou uitzien als je het hier en daar een beetje zou renoveren? Soms is het namelijk zo dat je helemaal uitgekeken bent op de dagelijkse sleur, inclusief het interieur waarin je dag in, dag uit vertoeft. Maar geen nood! Door een paar dingen hier en daar aan te passen, kom je al een heel eind. Nog niet gemotiveerd genoeg? Deze 6 redenen zijn goed genoeg om je woning toch een nieuw leven te geven!

1. Omdat je ruimte wilt

Ooit ben je in je huidige woning ingetrokken en heb je misschien al je kasten meegesjouwd en een plek gegeven. Elk hoekje van de kamer is niet onbenut gebleven. Misschien heb je daar wel spijt van en wens je het toch iets ruimer. Of wie weet doe je nu je administratie aan de keukentafel en is het tijd voor kantoorruimte. Of beter, er is een baby onderweg en je wilt zeker zijn dat de kleine spruit na een tijd zijn of haar eigen kamer heeft.

Ruimte creëren doe je in de eerste plaats door eens met de grove borstel door de kamer te gaan. Gooi weg wat je niet nodig hebt of ga voor meubilair die weinig plek in beslag neemt. Zelfs een keukeneiland neemt niet zo veel plek in beslag. Het hoeft ten slotte niet eens zo ‘intensief’ te zijn. Een nieuw kleurtje aan de muur kan er ook voor zorgen dat je woning er meteen een pak ruimer uitziet.

2. Omdat er slijtage is

Wanneer er slijtage is, of de kamer simpelweg verouderd is, kan het zijn dat je daarom graag wil renoveren of je kamer helemaal herinrichten. Dat gevoel zal je wellicht bij je badkamer en de keuken het snelst hebben. Deze twee kamers in huis worden namelijk het vaakst gebruikt, waardoor slijtage al snel zijn tol zal eisen door bijvoorbeeld kranen die het niet meer doen, of elektronische apparaten die het laten afweten.

Voor de keuken is het vervangen van de elektronische toestellen in het geval van slijtage een must. Zeker omdat nieuwe apparaten jouw energiefactuur ook laten dalen. Ben je voorts uitgekeken op je keuken, dan kan de oven vervangen of het kiezen van een nieuw werkblad soelaas brengen. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Neem de loodgieterij in handen, ga voor een nieuwe spiegel, zorg voor nieuwe verlichting of ga voor een nieuwe vloer. Je zal verbaasd zijn over de vele mogelijkheden die voor handen zijn.

3. Omdat je het wilt verkopen

Een optie die misschien minder fijn is, is een nakende verkoop van je stulpje. Desalniettemin kan dat net de reden zijn om de woning stevig aan te pakken. Een vernieuwde woning levert misschien aan het eind van de rit een groter sommetje op, op je bankrekening. Maar let wel, renoveren is niet altijd opwaarderen.

Wist je trouwens dat je met vastgoedstyling je woning alvast klaar kunt maken voor verkoop? Echt waar, lees het hier!

4. Omdat je denkt aan het milieu

Nutsvoorzieningen zijn al duur en wellicht betaal je al meer dan je zou moeten. Is het dan misschien geen idee om enkele investeringen te doen om je bankrekening op lange termijn een plezier te doen? Met zonnepanelen of een zonneboiler kom je al een heel eind, al moet je er de nodige investeringen voor doen, of moet je zelf enkele kamers herbekijken om er plaats voor te maken. Ook een mogelijkheid: een groendak, dat ook tal van voordelen heeft.

5. Omdat je het beu bent

Misschien wel de belangrijkste reden! Hoewel, het is niet echt een reden, want als je je interieur grondig beu bent, kan je gewoon all-the-way gaan! Of je ziet het om de een of andere reden (lees: niet hip en trendy) niet meer om vrienden en familie uit te nodigen. Dan kan je nog maar één ding doen: je huis herinrichten naar je eigen smaak en stijl. Een nieuw kleurtje aan de muur, een nieuwe schikking van de woonkamer of een volledig nieuwe keuken? Ga ervoor!

Heb je tips nodig voor een leuke make-over? Ontdek het hier!

6. Omdat je toch een kamer op overschot hebt

Heb je dan toch een kamer op overschot, dan kan je er even goed voor zorgen dat ze nuttig is, toch? Tijd om in te richten dan maar! Een zolder of kelder kan bijvoorbeeld dienen als een nieuwe kamer die je kan gebruiken als speelkamer, man cave of wie weet, woman shed! 😉

Kortom, heb je zoiets van ‘eigenlijk heeft mijn huis -of die ene kamer- een make-over nodig’, dan heb je nu voldoende redenen om in beweging te komen! Succes!

Bron: Trendir

Delen