6 originele ideeën voor je housewarming

Share.

Hoera, een nieuwe woning! Of het nu een huurwoning, een gekochte woning of je hebt van scratch een huis gebouwd: het is altijd tijd voor een housewarming. Die eerste keer dat je vrienden en familieleden jouw afgewerkte stulpje zien, waar je zo apetrots op bent, dat moet wel een schot in de roos worden. Wij helpen je alvast op weg.

1. Ga voor een leuk thema

Kom je graag op een originele manier uit de hoek? Dan is een thema misschien wel iets voor jou. Heb je bepaalde roots of ben je dol op een land, dan kan je een housewarming geven in met een bijvoorbeeld Frans of Spaans thema. Dat kan je niet alleen in laten zien in de prachtige versiering die je voor ogen hebt, maar ook in je eten en drinken.

Misschien is een nieuwe start wel gekoppeld aan iets persoonlijks? Ook daar kan je je thema van maken. Een nieuw begin, iets waar je trots op bent. Dat moet gevierd worden! Even origineel om met het thema ‘huis’ te komen. Zo kan je uit grote vellen papier huisjes knippen die je dan aan een touw hangt voor de meest originele slinger die je maar kan bedenken.

2. Leuke snacks en hapjes

Zoals eerder gezegd, kan je jouw gekozen thema ook doortrekken naar de hapjes die je serveert. Denk maar aan een assortiment kazen voor je Franse thema of tapas wanneer je aan het zonnige Spanje denkt. Maar niet alleen landen zijn een ideaal richtpunt om je hapjes op af te stemmen. Kies je voor de huiselijke stijl met de bovenvermelde slingers, dan kan je ook kiezen voor eten in de vorm van een huisje! Een komkommerschijfje is daarbij de ondergrond, een worteltje of worstje is het huisje en kaasje (gesneden in een driehoekje) kan het dak zijn. Prik ze op stokje en je krijgt een 10 voor originaliteit!

Vind je hapjes toch maar een gedoe waar veel te veel tijd in kruipt? Wend je dan maar naar het terras of je tuin en steek de barbecue aan! Gooi wat vleesjes op de grill en zet enkele potjes saus op tafel. Gezelligheid troef en nadien zorgen de marshmallows op een stokje voor het ideale dessert.

3. Serveer je drank in stijl

Ook je drank kan je aanpassen aan de stijl waarin je je housewarming geeft… Of je serveert ze in stijl! Denk maar aan zo’n grote tafel met een enorme kom drank in, zoals tijdens een typisch Amerikaans eindejaarsbal die je in de films ziet. Praktisch wel, één centraal punt waar al je gasten hun drank zelf kunnen voorzien, maar dat hoeft niet per se op één grote tafel te staan. Zoals je hieronder ziet, kan het nét iets origineler, met een oud wijnvat als inspiratiebron.

4. Zorg voor aangepaste muziek

Een housewarming, dat vraagt om aangepaste muziek. Je kan daarbij kiezen voor je favoriete playlist, of gaan voor muziek met huis in het liedje! Denk maar aan Home van Dotan of haal de Rene Froger in jezelf naar boven en brul luidkeels “Een eigen huis, een plek onder de zon” mee. Het mag, voor één keertje toch. Met een aangepast muzieksysteem stuur je jouw muziek doorheen je hele woning en je feestje. Hoe je dat aanpakt, dat lees je hier!

5. Van rondleiding naar schattenjacht

Oké, je kan je gasten rondleiden in je woning en met de hele groep een gidsentour doen door je hele woning… of je laat hen het zelf ontdekken met behulp van een schattenjacht! Maak een schatkaart en laat hen een route volgen met tips en vraagjes die ze over jou moeten oplossen. Aan het einde van hun rondleiding vinden ze dan een door jou te bepalen schat. Zo zijn ze actief bezig, ontdekken ze je woning en vergeten ze deze originele ervaring nooit meer! 🙂

6. Geef een aandenken mee

Toen er in de lagere school een klasgenootje jarig was, was het in de klas feest. Niet zo zeer omdat hij/zij een jaartje ouder werd, maar wel omdat zij meestal snoepjes bij hadden om dat te vieren. Dat kan jij nu ook doen. In de gemiddelde supermarkt vind je die typische snoepzakjes met Disneyfiguren of Minions op die je kan vullen met allerlei snoepjes. Dat laatste aandenken, vlak voor ze de deur uitgaan, katapulteert hen terug naar de kindertijd en de dag nadien hebben ze nog iets tastbaar om na te genieten van een memorabele housewarming.

Have fun!

Heb jij ook nog originele ideetjes? Deel ze met ons in de reacties!

Share.