IN BEELD: onwaarschijnlijke bouwblunders

Share.

Wie laat (ver)bouwen of een huis koopt of huurt, hoopt maar op één ding: dat er over de bouw van de woning iets langer werd nagedacht dan vijf minuten. Ook de gemiddelde handige harry die zelf aan de slag gaat in huis, houdt liefst de logica op de voorgrond. Deze helden gingen in ieder geval stevig de mist in! 😂

Met de deur in huis

Het belangrijkste aan je huis… is uiteraard je huis zelf. Als die al schots en scheef gebouwd is, begin je met een stevige achterstand. Is het dan toch nog kaarsrecht, dan hebben deze heren nog steeds de hoofdvogel afgeschoten. Want liefst kom je binnen langs de voordeur die niet half verwerkt in de vloer zit. Tenminste, als je de deur al open krijgt en ze niet vastzit achter de trapleuning!

Trappen naar nergens

Hierboven zagen we al buitentrappen die de deur niet bereikten. Handig. Maar ook binnenin kan er vanalles mislopen. Van een trap naar de kelderdeur die eindigt op de muur tot een trap waar je op moet kruipen om doorheen het gat te geraken. Of die ene aannemer, die de plannen van de architect bekeek, maar geen rekening hield met perspectief. Handig!

De keukenspecialist

Met een keuken, daar kan echt alles mislopen. Eén van de belangrijkste ruimtes in huis, dus willen we ervoor zorgen dat echt perfect is. Blunders zoals een lage dampkap waar je continu je hoofd tegen stoot of een enorm keukeneiland waardoor je voorts niet meer kan bewegen zijn dus te vermijden. Maar opslagruimte is eveneens een heikel punt. Onderstaandere ontwerpers dachten daarom om veel kasten te gebruiken… al hadden ze niet door dat de deur daardoor overbodig bleek te zijn, of de kasten niet meer open konden door de muur. Slim!

Slimme badkamers

Ook in de badkamer kan je werkelijk alles tegenkomen. Van een toilet waar je totaal geen privacy hebt omdat ze er een glazen of geen deur voor plaatsen tot drie wc’s bij elkaar. Leuk als je totaal geen geheimen hebt met elkaar, maar wij zitten op het gemak, liever op ons gemak. En ook de kraanspecialist die de waterstraal niet in de bak krijgt, mag in augustus terugkeren om het opnieuw te proberen.

Mooi uitzicht!

En ten slotte zijn we ook nog fan van een mooi uitzicht… vanop ons balkon. Maar helaas ging het ook hier de mist in. Ofwel geraak je op het balkon en zak er zonder vloer meteen door, ofwel geraak je niet op het balkon wegens geen raam of deur… ofwel kan je zo bij de buren binnenwandelen omdat de balkons zo nauw op elkaar liggen.

Maar wie niet in een appartement woont, kan ook pech hebben. Stel; je rijdt na een lange werkdag naar huis en je wilt je parkeren op je oprit of in je garage… en plots staan er bepaalde nutsvoorzieningen die de doorgang blokkeren, of totaal geen oprit bij de garage hebben voorzien. Om maar te zwijgen over die slimmerik die een poortje voorzag ter beveiliging van zijn voordeur. Alleen maar een poortje…🤦

Laat dit een les zijn, dames en heren (ver)bouwers! Laat jouw gezond verstand zegevieren.

Share.

Leave A Reply