6 opmerkelijke eilanden die je nu kan kopen

Share.

Wie het dit jaar over een andere boeg wil gooien, heeft geluk! Er staan namelijk enkele pareltjes van eilanden te koop waar je zeker een nieuw leven kan starten en je droomhuis op kan bouwen. Op sommigen staan zelfs al kasten van villa’s die je er zomaar bij krijgt. En het beste is, voor onze portemonnee althans: er zijn eilanden te koop die zelfs goedkoper zijn dan een Vlaamse woning!

1. Een spotgoedkoop eiland

We trappen af met een eiland van maar liefst 13.759 m2 groot én een vraagprijs van slechts 175.000 euro. Voor dat bedrag heb je hier in Vlaanderen vaak een miniem lapje grond, overigens. We bevinden ons voor deze parel in Belize, Centraal-Amerika. Op amper negen minuutjes -met de boot- van het vasteland lijkt het dé ideale plek voor het bouwen van een vakantiewoning of je nieuwe vaste thuis.

2. Hallo, New York!

The City That Never Sleeps heeft een grote aantrekkingskracht en ook de vastgoedmarkt draait er op volle toeren. Woon jij binnenkort in New York? Dat kan, want op een klein uurtje van de stad staat Petra Island te koop, een eiland waar maar liefst twee designwoningen van de iconische architect Frank Lloyd Wright op staan. Prijskaartje? 11,7 miljoen euro!

3. Goedkoper dan sommige Vlaamse woningen

We zitten opnieuw in Belize, waar een privé-eiland aan Belize Barrier Reef te koop staat. Het lijkt er het ideale moment voor een kleine investering. Op het eiland bouwen ze momenteel ‘The Enclave’, een gigantische villa met zeven slaapkamers en evenveel badkamers, waardoor je meteen op het eiland de perfecte woning hebt om te genieten van de zon, de zee en het strand. Oh ja, hiervoor tel je 328.000 euro neer, goedkoper dan een gemiddelde Vlaamse villa!

4. Een eiland vol pinguïns!

Als je in de dierentuin steevast langer in het pinguïnverblijf vertoeft dan bij de andere dieren, dan is dit je geluksdag. Pebble Island, gesitueerd in de Falkland Eilanden -nabij Argentinië- werd recentelijk op de markt geplaatst. Het eiland huisvest vijf verschillende soorten pinguïns, 6.000 schapen en een enorme lading zeeleeuwen. Dierenvrienden, verenig jullie, want dit droomeiland zoekt een nieuwe eigenaar!

Foto: simplemost.com

5. Huisje met eiland in Thailand

Iemand op zoek naar een eilandje met een luxe-villa? Dan ben je in Thailand aan het juiste adres. In het Thaise Phuket kan je delen van het ongekend populaire eiland kopen, villa’s incluis. Zo is er onder andere keuze tussen villa’s in het berggebied, op een heuvel of midden in het oerwoud. Jaag jij binnenkort het geluk achterna in Thailand?

6. Exclusief in de Caraïben

Men zegt altijd om het beste voor het laatste te bewaren en dat is hier ook niet anders. Helaas zal je met een vraagprijs van 7 miljoen euro stevig in de buidel moeten tasten, maar je krijgt er in de Bahama’s erg veel voor terug. Zo krijg je er een eiland met een oppervlakte van 101.171 m2 en een ware droomlocatie voor in de plaats. Op het eiland is er plek voor luxe resorts en een haven die de verbinding met het grootste Caraïbische eiland. Tijd dus om het spaarvarkentje én het strooien rokje boven te halen. Laat dat zomergevoel al maar komen!

privateislandsonline.com

Woon jij binnenkort op een eiland? 🙂 

Bron: privateislandsonline.com

Share.