5 slimme snufjes die je nodig hebt in huis

Share.

Anno 2019 zijn technologische snufjes haast niet weg te denken in vele moderne woningen. Heel wat leveranciers spelen dan ook gretig in op de steeds evoluerende digitale wereld en de toepassingen die ook voor de woonmarkt ontwikkeld zijn. Bij Zimmo zetten we er voor jou enkelen op een rijtje!

1. Een slimme thermostaat

Uiteraard kunnen we in een kille periode zeker niet om de slimme thermostaat heen. Het toestel vervangt je oude thermostaat en is verbonden met je thuisnetwerk waardoor je het vanop afstand kunt bedienen. Zo werken heel wat leveranciers met een app die te bedienen valt met je smartphone en sommigen zelfs op je smartwatch. Zo kan je bijvoorbeeld voor je thuis aankomt de verwarming al aanzetten om steeds in een lekker warm huis thuis te komen.

2. Een slimme deurbel

Pakjes laten leveren, maar je bent niet thuis? Geen probleem! Wanneer je een slimme deurbel hebt geïnstalleerd, dan ontvang je een melding op je smartphone wanneer iemand aanbelt. Of je dan thuis bent of niet, je hebt de mogelijkheid om een videocall via je deurbel te doen met je bezoeker. Zo kan je bijvoorbeeld de pakjesbezorger laten weten het pakje in de tuin of op een andere verstopplaats achter te laten. Heel wat leveranciers voorzien ook extra beelden bij detectie van beweging en slaan deze ruime tijd voor je op.

3. Slimme stopcontacten

Er zijn een pak toepassingen voor stopcontacten ontwikkeld. Het meest handige is uiteraard om je verbruiksfactuur in het oog te houden met slimme stekkers die je verbruik meten. Zo kan je meteen zien waar de geheime energieverbruikers in huis zitten. Daarnaast zijn er nog handige toepassingen zoals timers op televisies (denk maar aan bedtijd voor de kinderen), het instellen van licht voor inbrekers of het starten van het koffieapparaat om de dag heerlijk te beginnen.

4. Slimme verlichting

Het juiste licht bij het juiste humeur? Dat kan! Slimme verlichting laat toe om je woning op elk moment van de dag te voorzien van de juiste dag. Van energiek licht om de dag goed te starten, tot zacht en warm licht na een zware werkdag. Alles kan je handig bedienen met behulp van je smartphone. Sommige leveranciers werken ook met voldoende spraakbesturingssysteem. Handenklap… en licht!

5. Een slimme spiegel

De gemiddelde man is best ijdel, dus mag een slimme spiegel niet ontbreken in deze lijst. Say what? Zeker. Albert, zoals de DUO Smart Mirror gedoopt werd, vertelt je alles over het weer en geeft je kledingadvies. Daarnaast kun je op commando muziek streamen, het nieuws laten voorlezen, apps openen, foto’s nemen, video’s afspelen, de verlichting in je huis aansturen en nog tientallen andere functies bedienen. Check it out. 

Wat zou jij graag in je woning willen installeren?

Share.