Dit is het verschil tussen een traditionele woning en een sleutel-op-de-deur

Share.

Heb je bouwplannen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat er heel wat bij komt kijken. De ene gaat zelf aan de slag. De andere heeft het druk, druk, druk en wil liever een bouwcoördinator die alles netjes regelt. En jij? Kies je voor een traditioneel bouwproces of voor sleutel-op-de-deur bouwen? Doe de test! Na enkele ogenblikken kun je een doordachte beslissing maken.

Sleutel-op-de-deur woningen – ook wel instapklare huizen genoemd – zijn populairder dan ooit. De reden? Eén bedrijf neemt de bouw van de volledige woning voor zijn rekening. Van administratieve voorbereidingen tot en met de afwerking. Of indien gewenst zelfs inclusief tuinaanleg. Als je kiest voor een sleutel-op-de-deur woning, heb jij maar één taak: het kiezen van het ontwerp en de materialen. Maar uiteraard betekent dit ook dat je een pak meer betaalt.

Doe de test! En kom meteen te weten welke methode het best bij jou past!

  1. Het ontwerp van mijn droomwoning is

A. iets wat niemand heeft. Mijn architect mag zijn inspiratie de vrije loop laten. Bovendien kies ik – en niemand anders – wie mijn huis ontwerpt!
B. minder belangrijk dan bijvoorbeeld het tempo van het bouwproces en de ligging.

  1. Op vlak van administratie en coördinatie

A. kan ik perfect mijn mannetje staan. Ik vind het een uitdaging om een elektriciteitsaanvraag in te dienen of de loodgieter te bellen om te vragen wanneer hij met de werken start.
B. scoor ik belachelijk slecht. Ik doe met plezier een beroep op een ervaren bouwcoördinator die alles voor mij tot in de puntjes regelt. Ik deins er ook niet voor terug om daar wat meer voor te betalen.

  1. Als ik aan mijn toekomstige woning denk, wil ik

A. tijd nemen om in te trekken. Het doet er niet toe hoe lang het bouwtraject duurt.
B. geen tijd verliezen! De werken moeten vlot op elkaar volgen zodat ik zo snel mogelijk kan inhuizen.

  1. Ik ben

A. een handige Harry en wil gerust zelf de handen uit de mouwen steken. Of ik heb tenminste enkele familieleden die van aanpakken weten.
B. een nitwit als het op bouwgerelateerde werken aankomt. Ik wil liever vaklui inschakelen.

  1. Als ik daadwerkelijk verhuis

A. mag er gerust nog wat werk aan de woning zijn. De schilderwerken neem ik graag voor mijn rekening. En als de badkamer nog niet helemaal klaar is, vind ik dat echt niet erg.
B. moet alles tot in de puntjes klaar zijn. Liefst inclusief oprit en tuin! Zodat ik onmiddellijk uitnodigingen voor de housewarming kan versturen!

  1. Het budget van mijn woning

A. is in bepaalde mate beperkt. Ik wil zoveel mogelijk voor mijn budget krijgen. Ik vind het ook niet erg als ik dan sommige dingen – die fantastische keuken! – even moet uitstellen.
B. is niet het allerbelangrijkste. Ik vind het vooral belangrijk om ontzorgd te worden tijdens het bouwproces.

Ik antwoordde het vaakst A. >>

Je kunt maar beter zelf je architect en aannemers kiezen. Het levert je wel wat extra werk op, maar dat vind je niet erg. Je budget is trouwens belangrijker dan de snelheid van inhuizen!

Ik antwoordde het vaakst B. >>

Een projectontwikkelaar die sleutel-op-de-deur woningen oplevert, is ideaal voor jou. Je bent geen handige Harry en ook geen coördinatiewonder. Of je hebt simpelweg geen tijd om je met de bouw bezig te houden.

Auteur: EM

Share.