6 tips om je slaapkamer in te richten

Share.

Je slaapkamer is misschien wel één van de belangrijkste ruimtes in huis. Na een vermoeiende dag, laad je immers je batterijtjes opnieuw op om de volgende dag fris te beginnen. Een knap ingerichte slaapkamer kan daarbij ook wonderen doen, maar hoe begin je er dan aan? Wij gidsen je op weg.

1. Doe wat met je plafond

Uiteraard kan je altijd gaan voor een herinrichting van je interieur of een laagje verf op de muur, maar een nieuwe look kan je ook meteen geven via je plafond. Ben je fan van de houten schuurlook? Dan is een plafond met balken een echte eyecatcher voor de slaapkamer. Is de retrolook eerder je ding? Waarom hang je dan geen typische ventilator en verlaag je het plafond rondom. Kortom, met je plafond steek je al behoorlijk wat karakter in je slaapkamer.

2. Installeer eens een spiegel

Nu we het plafond hebben aangepakt, is het tijd om het interieur door te nemen. Een eerste belangrijke factor in elke kamer is de aanwezigheid van natuurlijk daglicht. Mocht dat in jouw slaapkamer al een eerste heikel punt zijn, dan kan je dat oplossen door een spiegel in de slaapkamer te overwegen. Deze stuurt namelijk het licht door de kamer waardoor deze een pak ruimer aanvoelt. En daarnaast is een spiegel ook ideaal wanneer je vlak voor het vertrekken toch nog even wil kijken hoe je outfit eruit ziet.

3. Voeg wat groens toe

Een slaapkamer moet vooral een oase van rust zijn na een lange werkdag. En niets belichaamt meer een oase dan het nodige groen in je interieur. Met de nodige planten in je slaapkamer voeg je meteen kleur, patroon, textuur en een vleugje Feng Shui toe. Heb je daarnaast geen groene vingers? Vetplantjes of cactussen kunnen elegant en stijlvol zijn én vragen weinig onderhoud.

4. Kies de juiste kleur

Vermits de slaapkamer dé plek in huis is die rust uit moet stralen, kan je dat heel gemakkelijk doen met het juiste kleurtje op de muur. De oplossing? Zachte, natuurlijke kleuren. In principe bevorderen alle kleurtinten die voorkomen in de natuur je rust: klei, terracotta, licht blauw of zandkleur, bijvoorbeeld. Ook groen is rustgevend. Ideaal in combinatie met echte planten zoals hierboven.

Lees ook: Dit zijn de ideale kleuren(combinaties) voor de slaapkamer

5. Kies leuke verlichting

Sfeer creëer je met leuke verlichting en hoe je dat invult, kies je uiteraard volledig zelf. Dat kan gaan van enkele leuke spots in het plafond of de vloer, tot energiezuinige LED-strips en de meest hippe nachtlampjes.

6. Ga eens voor een extraatje

Oké, niet elke slaapkamer heeft nog voldoende ruimte om een extra eyecatcher te voorzien en bij de meesten volstaan bovenstaande tips ruimschoots. Maar wie toch een stapje verder wil gaan en daar ook plaats voor heeft, kan misschien wel pronken met een lounge in de slaapkamer, met bijbehorende open haard voor romantische avonden. Of wat dacht je van een bad in de slaapkamer, is dat niets voor jou?

Lees ook: Een bad in de slaapkamer: ja of neen?

Bron en foto’s: homedit.com en homedesignlover.com

Share.