Tips als je een schilder zoekt

Share.

Heb je geen zin om zelf aan je schilderwerken te beginnen of laat je de werkzaamheden liever uitvoeren door een professional? Een goede schilder vinden is niet eenvoudig. Op internet word je overspoeld met klusjesmannen, maar ben je lang niet altijd niet verzekerd van het vakmanschap dat jij nastreeft.

Wij vonden een betrouwbare schilderservice, waar je online eenvoudig en snel een offerte kan laten berekenen en waarbij je verzekert bent van vakmanschap door professionele schilders. Deze tips helpen ook jou aan een betrouwbare vakschilder.

Tip 1: Voorbereiding

De prijs op een offerte is vaak voornamelijk gebaseerd op het aantal vierkante meter die je wil laten schilderen. Belangrijk is daarom eerst goed in kaart te hebben hoe groot de verschillende oppervlaktes zijn. Meet dus eerst je ruimte en noteer de oppervlakte met aftrek van deur- en raamopeningen. Vergeet niet om andere elementen, zoals ramen, deuren, trappen of radiatoren te noteren als je die wil laten schilderen.

Vervolgens in de staat van de ondergrond een belangrijk element. Bekijk en controleer daarom goed de ondergrond. Wat is eigenlijk de ondergrond? Behang, pleister,…? Zijn er beschadigingen? Dat alles speelt mee voor de berekening van de prijs.

In hoeverre moet de schilder spullen verplaatsen en/of afdekken? Ook dat speelt mee in de prijs. Een leeg huis schilderen is gemakkelijker dan beginnen aan een vol huis.

Tip 2: ga naar Zimmo.zervices.be

Zervices is een online platform waar je eenvoudig, snel en vrijblijvend een offerte voor schilderwerk kan opvragen. Zo heb je na enkele minuten een idee van de prijs. Ben je akkoord met de offerte, dan stuurt Zervices een Sikkens vakschilder langs om samen de offerte te controleren. Het project wordt samen overlopen, de klus ingepland en de kleuren gekozen. Na dit bezoek van de schilder wordt de offerte finaal. Zervices werkt enkel met goed opgeleide Sikkens vakschilders waardoor je verzekerd bent van een perfect eindresultaat.

Tip 3: vertrouw op piekfijn schilderwerk

De vakschilder werkt niet alleen, maar maakt deel uit van een organisatie. Daarom is er nog een kwaliteitscontrole van de schilderwerken door een expert. Er volgt dus een bezoek na het beëindigen van de werken om te controleren of alles goed is uitgevoerd. En het verhaal is nog niet af: een garantie tot 6 jaar op de schilderwerken maakt ook deel uit van het pakket.

Meer weten? Ga direct naar de website

Share.