Upcycling: 12 leuke manieren om oude spullen een nieuw leven te geven

Share.

Op zoek naar inspiratie om een oud meubelstuk of gebruiksvoorwerp weer nieuw leven in te blazen? Dat kan met upcycling en vooral… iedereen kan het! Wij verzamelden 12 leuke DIY-ideeën voor jouw interieur.

1. Kandelaar met wijnflessen

Niet meteen een project voor beginners, maar deze kandelaar met lege wijnflessen is wel super origineel en een echte eye catcher. Ook aan de voorbereiding beleef je gegarandeerd veel plezier.

Foto’s: Boredpanda.com

2. Vaas

Flessen hebben trouwens ook dé perfecte vorm voor een vaas. Je kunt ze bekleden met magazines, wereldkaarten of leuke stoffen, of je herspuit ze in een fancy kleurtje als pronkstuk voor je tafel… of aan je muur. Een bloemetje erin en klaar-is-kees!

Foto’s: Homedit.com

3. Flessenlamp

Nog een ideetje waarvoor je je lege flessen kunt gebruiken is deze glazen lamp. Ziet er helemaal modern uit, niet? Hier vind je de werkbeschrijving. 😉

Foto: winefolly.com

4. Kurken plantenhouders

Gooi zeker de kurken van je wijnflessen niet weg! Deze kun je recupereren en er schattige plantenhouders mee maken. Hang er ook nog een magneetje aan en je koelkast is meteen de eyecatcher van de keuken.

Foto: craftsbyamanda.com

5. Kledingrek

Genoeg over flessen gepalaverd. Heb je nood aan wat extra (opberg)ruimte of past er geen kleerkast meer in je slaapkamer? Dan is het misschien handig om een oude, houten tuinstoel tegen de muur te hangen. Een tuinstoel? Inderdaad! Door zijn uitklapbare vorm de ideale oplossing om ruimte te besparen in een kleine kamer!

Foto: bursa.com

6. Oorbellenrek

Hebben je katten je mooie fotokaders omgestoten en is het glas gebroken? Houd het kader zeker bij en maak een functioneel oorbellenrek!

Foto: guidepatterns.com

7. Oplaadstation voor je gsm

Hergebruik lege baby lotion flacons als handig oplaadstation voor je telefoon. Je kunt er gemakkelijk de oplaadkabel in verbergen en het stevige materiaal is gemakkelijk te pimpen met een hip stukje stof.

Foto: happypeople.co

8. Coole kledinghangers

Wist je dat … de rugleuning van een kapotte stoel perfect kan dienen als kapstok? Verwijder het onderste gedeelte van de rugleuning en bevestig bovenaan een haakje. Dit attribuut is trouwens ook een leuk cadeautje om weg te schenken.

Foto: likecool.com

9. Boekenrek

Ladders die niet meer helemaal veilig zijn, kun je een tweede leven geven als een rustiek boekenrek. Bewerk een houten ladder misschien eerst met een schuurvelletje en wat vernis zodat je er geen splinters aan overhoudt.

Foto: dandelionexpress.wordpress.com

10. Kinderkrukje

Haal de trommel uit je oude wasmachine en hergebruik het als klein krukje. Binnenin kun je allerlei spulletjes opbergen en met een kussen als deksel sluit je de trommel af. De kids zullen het geweldig vinden!

Foto: fairytaleprettypicture.co.uk

11. Badsofa

Straf! Een badkuip als zetel. Ja hoor! Dit project is uiteraard een beetje meer gecompliceerd, maar het resultaat is wel über cool!

Foto’s: boredpanda.com

12. Spiegelraketten

Tip voor de tennisliefhebbers: recupereer je raket als spiegel door het net te vervangen met het spiegelglas. Misschien je hiervoor wel even langs een glazenmaker die de spiegel op het juiste formaat kan snijden.

Foto: boredpanda.com

Share.