Uniek: een gevel van geschilderde deuren in Gent

Share.

Wie zijn of haar huis wil verbouwen denkt wellicht ook na over hoe de buitenkant er moet uitzien. Gaan we voor een blitse kleur, gaan we voor crepi, of gooien we alle remmen los en gaan we voor een unieke gevel die het straatbeeld meteen opfleurt? Dit koppel koos voor het laatste en het resultaat is adembenemend!

Linde en Kristof verbouwden hun huis in de Gentse Grensstraat tot een lage-energiewoning. Het enige dat nog ontbrak, was een nieuwe voorgevel. In het klassieke aanbod vonden ze niet meteen hun goesting dus kozen ze voor hun eigen oplossing: oude houten deuren.

Waarom deuren?

Ze verbinden buiten en binnen, en brengen mensen met elkaar in contact. Dat is meteen de boodschap die Linde en Kristof willen meegeven met hun project: durf deuren te openen voor iets nieuw. GEDEURFD -zoals het project heet- is meer dan 30 deuren tegen een voorgevel hangen. Het draait ook om de verhalen achter de deur en hun oorspronkelijke bewoners. Het project is namelijk een eerbetoon aan twee heldinnen. De voormalige bewoonster van het huis en de moeder van Kristof vochten tegen een slopende ziekte. Toch bleven ze hoopvol en gaven ze de zorg voor hun thuis niet op. Reden te meer dat de gevel symbool staat voor vreugde en optimisme.

Opbouw

Van het verzamelen van een hoop oude deuren van herenhuizen, naar het tekenen van de schets en ten slotte de uitwerking. Elke deur werd prachtig bewerkt, kreeg in het atelier een fris kleurtje en werd vervolgens planmatig tegen de gevel gemonteerd. Het resultaat is alvast eentje waar menig verbouwer jaloers op zou zijn!

Bekijk hieronder zeker de beelden en de video van het project.

Alle foto’s zijn van GEDEURFD

Share.

Leave A Reply