In beeld: De 6 leukste interieurtrends voor 2020

Share.

Een nieuw decennium, een nieuw interieur? Dan ben je bij Zimmo aan het juiste adres. Wij keken wat voor je rond op het internet en ontdekten heel wat leuke trends voor het nieuwe jaar. Als je aan verbouwen of herinrichten denkt, zijn de volgende 6 trends zeker de moeite waard om te bekijken!

Kleuren

Dat klassiek blauw werd verkozen tot dé kleur van 2020, las je al in dit artikel. Is blauw toch niet helemaal je ding? Dan zijn er natuurlijk nog heel wat andere trendy kleuren waarbij je ook in 2020 helemaal up-to-date bent. Wat opvalt, is dat het favoriete kleurenpallet weer opwarmt. Beige is bijvoorbeeld terug, in een zachte en zoete roze ondertoon die een mooie gloed werpt op je interieur. Ook groen blijft natuurlijk tijdloos en maakt een statement naar de drang naar duurzaamheid (zie verder).

Daarnaast blijft spelen met contrasten uiteraard zeer wenselijk. Een koraalkleurig kussen of okergele vaas kan perfect gecombineerd worden met een bruine aardetint, lichtgrijs of gebroken wit. Het decennium verandert dan wel, maar een natuurlijke uitstraling gecombineerd met een prachtige, moderne en persoonlijke inrichting blijft een perfecte keuze. Overweeg verschillende lijnen en patronen trouwens eens te “breken”, dat geeft een veel dynamischer patroon aan bijvoorbeeld je kussenslopen of tapijten. Ook de gekleurde “Terrazzo” vlekken blijven een hip patroon in 2020!

Meubels met een unieke bekleding

Fluwelen banken , stoelen en hoofdeinden zijn al een paar jaar trendy, vooral in juweeltonen zoals smaragd. In 2020 komt daar ook de boucle stof, het favoriete materiaal van Chanel, bij: een complexe gewoven stof met diverse structuren. Deze stoffen worden ook dé trend in de slaapkamer, want ze zijn perfect om het hoofdeinde van je bed een nieuwe bekleding te geven.

Ook meubels met veel buigingen zijn weer in. Veel grote retailers lanceerden banken, stoelen en hoofdeinden met een mooi gevormde rug en vrouwelijke silhouetten. Zeer comfortabel om in neer te vleien, als je het ons vraagt.

Tegelstijl

Matte cementtegels hebben stilaan hun tijd gehad. Glans is weer helemaal de trend. Maar wel in een andere vorm: de uniforme hoogglanzende tegels ruimen plaats voor gevarieerde afwerkingen, die glinsteren maar ook een enorme variatie in kleur en textuur vertonen. Hiermee wordt teruggegrepen naar de Marokkaanse ambacht uit de 10e eeuw, waarbij geen twee tegels hetzelfde zijn. Wil je iets uniek in je interieur, overweeg dan deze tegelstijl.  Verwacht ook steeds meer tegelafwerkingen in stapelbondconfiguraties. Dit soort patronen zijn supergrafisch en modern, vooral wanneer je de tegels verticaal legt.

Spiegelmagie in kleine kamertjes

We kunnen er niet omheen: kleine ruimtes en kleiner wonen worden meer en meer populair. Door spiegels te gebruiken, doe je die ruimtes er veel groter uitzien. Wil je maximaal gebruik maken van de aanwezige ruimte? Overweeg dan hippe opbergspiegels: in de badkamer, woonkamer, slaapkamer of keuken: ze passen overal.

Er zijn bovendien veel manieren om een kleine ruimte zo efficiënt en knap mogelijk in te richten. Denk aan de ruimtebesparende “fiets-aan-de-muur trend”, slimme indelingen, rustige kleuren en aangepaste planten en je bent helemaal klaar voor 2020.

Duurzaamheid

We staan met zijn allen meer en meer stil bij onze omgeving en de impact die we hebben op het milieu. Deze trend zet zich ook door in ons interieur. Groen en duurzaamheid worden dé thema’s van 2020. En je hoeft je daarbij niet te beperken tot het gebruiken van energiezuinige ledverlichting. Steeds meer mensen kiezen voor gerecycleerd materiaal of lopen eens langs de kringloopwinkel. Gebruik bijvoorbeeld veel natuurlijke materialen, zoals hout, metaal, keramiek, vezels, jute of hennep. En kies uiteraard voor natuurlijke kleuren zoals beige (zie eerder).  Zelfs behangpapier, kussenslopen, dekbedden en handdoeken met tropische prints zijn terug helemaal in!

Slimme snufjes

Slimme luidsprekers, thermostaten en verlichting, geconnecteerde koelkasten, zonnepanelen…: technologische snufjes helpen om ons leven en onze woning zo efficiënt mogelijk in te richten en dragen een steentje bij aan de eerder genoemde duurzaamheid.  En dat hoeft niet ten koste te gaan van een strak interieur, want ze zijn in alle soorten en modellen beschikbaar. Vaak hoef je ook geen kabels weg te werken. De technologische ontwikkelingen zijn daarom zeer in de gaten te houden, ook voor interieurliefhebbers.

Zwarte keukens

Toe aan een nieuwe keuken? Dan wijzen we je graag op de opkomende trend van keukens in het zwart. Gewaagd, we weten het, maar bekijk onderstaande voorbeelden maar eens. Zwart is een zeer elegante, verfijnde en avant-gardekleur die een keuken verrassend aantrekkelijk maakt.  In een ideaal scenario combineer je de zwarte kleur met metalen, planten en andere natuurlijke materialen.

Een binnentuin

Een verrassende om af te sluiten, en ook wel een gokje van ons. Met duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen in volle bloei, mag deze trend voor ons werkelijkheid worden in 2020: binnentuinen als een oase van ontspanning en rust voor het hele gezin. Plaats er gerust een kleine zetel in, zodat je optimaal kan genieten van de stilte en schoonheid van de tuin.

Welke trends zien jullie nog voor 2020? Laat het ons gerust weten in de comments!

Auteur: PJG

Bronnen: Apartment Therapy, My Lovely Home, New Decor Trends

Share.

Leave A Reply