Keukentrends om bij weg te dromen in 2020

Share.

Denk je eraan om je oude keuken met pensioen te sturen en een volledig nieuw interieur aan te schaffen? Met alle materialen, kleuren en merken waaruit je kan kiezen, lijken de opties eindeloos. Geen nood: wij helpen je een handje en vertellen je wat dé keukentrends zijn van 2020.

1. Veel ruimte en gezelligheid

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan is de kans reëel dat een grote, open keuken op je verlanglijstje staat. Over de jaren heen heeft de keuken als centrale leefruimte aan populariteit gewonnen. Dat is in 2020 niet anders. De woonkeuken – waar het hele gezin rond het keukeneiland samenkomt om over zijn dag te praten – blijft het middelpunt van huiselijke gezelligheid.

2. Sexy matzwart

De Scandinavische parelwitte keuken is lang de topfavoriet geweest. In 2020 maakt hij plaats voor zijn totale tegenpool: matzwart. Een zwarte keuken is tijdloos en straalt luxe uit. Is zo’n stijlvolle, zwarte keuken iets voor jou? Hou er dan rekening mee dat zwart veel licht opslorpt. Zorg dus voor voldoende (natuurlijk) licht, zet een paar frisse planten neer en kies bij voorkeur voor witte muren en kleuraccenten.

En heb je kinderen in huis? Combineer je matzwarte keuken dan met deze kastdeurtjes met krijtbordoppervlak. Leuk voor kinderkunstwerken én winkellijstjes!

3. Virtual reality

Steeds meer keukenfabrikanten pakken uit met virtual reality om hun keukens in de verf te zetten en de keuze voor potentiële kopers te vergemakkelijken. Met een VR-bril op kijk je naar je droomkeuken alsof je er zelf instaat. Of je bewondert je gekozen keukenontwerp in levensechte 3D op je computer, tablet of smartphone. Ben je van plan om een nieuwe keuken in huis te halen? Laat de VR-beleving niet aan je voorbijgaan.

4. Slimme apparaten

Technologie baant zich een weg naar alle facetten van het leven. Ook je keuken rust je in 2020 uit met smart-apparatuur van de bovenste plank. Wat denk je bijvoorbeeld van de Samsung Family Hub? Deze slimme koelkast speelt muziek en filmpjes af terwijl je kookt én houdt je recepten bij. Dankzij de drie ingebouwde camera’s – die in verbinding staan met je smartphone – spiek je snel in de koelkast terwijl je in de winkel staat.

Ook in de Miele Dialog-oven zit een geïntegreerde camera, waardoor je via je smartphone snel controleert of je gebraad of cake al gaar is. Mag de temperatuur wat lager? Dan pas je dat simpelweg op afstand aan met de app.

5. Ecologische opties

In het nieuwe decennium wordt eco de norm, ook in de keuken. Aardgas verlaat langzaam het podium en maakt plaats voor inductieplaten. Zuinige koelkasten en waterbesparende kranen winnen aan populariteit. En keukenwerkbladen bestaan steeds vaker uit duurzame materialen zoals natuursteen, dekton en graniet. Zo gaat je nieuwe keuken langer mee én draag jij je steentje bij aan een gezonder milieu. In dit artikel tonen we je nog enkele unieke keukenbladen!

Welke trend wil jij uitproberen? Laat het ons weten in de reacties.

Bronnen: Tielemanskeukens, wonenonline, dovykeukens

Auteur: BEC

Share.

Leave A Reply